C.G.V. Olympia Hoogeveen naar huis met zestien bekers bij de wedstrijd groepsspringen

Een mooi uitgevoerde dubbele schroef door Roan Korstanje.

Het Activum in Hoogeveen was afgelopen weekend het toneel voor de groepsspringwedstrijden van de gymnasten. Vanaf acht uur ’s ochtends werd de sporthal gevuld met deelnemers.

Na de opmars en de warming-up begonnen de wedstrijden voor de eerste teams. In de ochtend deden vijf teams van Olympia mee. Olympia 2 turnde op de bok, minitrampoline en lange mat. Ze hebben mooie sprongen laten zien. Vooral de minitrampoline ging erg goed bij dit groepje, want bij dit onderdeel mochten ze de beker in ontvangst nemen. Olympia 8 turnde op de minitrampoline, Pegasus, kast en airtrack. Ook hier was de minitrampoline favoriet. Alle sprongen werden netjes uitgevoerd, waardoor zij hier ook als eerste waren geëindigd. Bij de senioren was het soms nog spannend. Een aantal turnsters waren licht geblesseerd waardoor er op het laatste moment nog geschoven moest worden met de sprongen. Ook werden er nieuwe elementen geturnd wat menig zenuwen meebracht. Roan en de dames van Olympia 11 hadden nette salto’s, overslagen, schroeven en acrobatische series laten, wat resulteerde in drie bekers. Het meest succesvolle team van de ochtend was Olympia 9. Op alle onderdelen die zij hebben geturnd waren zij de beste in hun categorie. De jongens en meiden van dit team mochten vier bekers meenemen naar huis!

Debuutwedstrijd

In de middag waren de overige zeven teams van Olympia aan de beurt. Voor sommige jongens en meisjes waren dit de eerste turnwedstrijden. Daarom was het extra fijn dat het groepswedstrijden waren, zodat niemand er alleen voor stond. Alle kinderen hebben de oefenstof goed uit hun hoofd geleerd, zodat ze deze tijdens de wedstrijden konden laten zien. Hierbij deden de deelnemers van de middag niet onder voor de ochtenddeelnemers. De jongens en meiden van Olympia 7 hadden het zo goed gedaan, dat ze ook op drie van de vier onderdelen hadden gewonnen. Maar ook Olympia 4, 5 en 6 mochten één of meerdere beker(s) mee naar huis nemen. Ook de overige teams hebben het goed gedaan. We hebben een leuke dag gehad en iedereen heeft zijn best gedaan. Hopelijk zullen we volgend jaar net zo’n plezierige dag hebben met een nieuwe wedstrijd groepsspringen.

Nieuws

menu