Bos maakt het verschil voor ZZVV

Hollandscheveld kon ZZVV in eigen huis niet de baas. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld en ZZVV speelden zaterdag een moeizame wedstrijd op een koud en guur sportpark ‘de Oosthoek’. In een, op voorhand, moeilijke wedstrijd voor Hollandscheveld bleek de gekozen tactiek van trainer Sikkes in combinatie met een grote dosis werklust bij de spelers, lange tijd een groot struikelblok voor de gasten uit Zuidwolde.

De thuisploeg begon goed tegen promotie kandidaat ZZVV. De gasten wisten maar moeizaam hun bekende spelletje te spelen. Het was in de eerste helft dan ook vooral een wedstrijd van weinig kansen voor beide teams. De verdedigingen stonden goed en de voorwaartsen van beide teams wisten slechts sporadisch door te dringen tot de strafschopgebieden van Vos en Verburg. De grootste mogelijkheid in de eerste helft ontstond uit een scrimmage voor het doel van Vos waarna Padding de buitenkant van de paal raakte. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de rust met een blanco brilstand werd bereikt.

Bos bleek katalysator

Na rust bleek de ingevallen Bos de katalysator voor zijn team te zijn. Hollandscheveld moest terug en door de vele positiewisselingen van de voorwaartsen van ZZVV had de verdediging van oranje-zwart het lastiger dan in de eerste helft. Het was Bos die al snel een eerste waarschuwing afgaf met een knal van afstand, maar Vos wist redding te brengen. Ook Van Capellen deed van zich spreken met een schot van afstand, maar deze verdween naast het doel van Vos. Toch waren het de gasten die uit het niets op voorsprong kwamen. Van den Boomen stak de bal weg en D. Mol liet zich binnendoor verrassen door van Dijk, die vervolgens de uitgekomen Vos verschalkte en de bal in het lege doel schoot, 0-1. Hollandscheveld probeerde de bakens te verzetten maar dit bleek lastig te zijn tegen een taai ZZVV.

ZZVV heeft beetje geluk

Het waren de gasten die met geluk op 0-2 kwamen. Een schot van de prima spelende Van den Bomen werd door Koopman dusdanig van richting veranderd dat Vos kansloos de gang naar het net moest maken. Gelijk na de treffer had de bal aan de andere kant op de stip gemoeten toen Bijl door keeper Verburg tegen de vlakte werd gelopen binnen de zestien meter, maar de verder prima leidende scheidsrechter Krijgsheld vond het een ongelukkige botsing. Bijl moest geblesseerd afhaken en het was de goed ingevallen van Eck die een prima aanval opzette. De voorzet van Hagen werd door de geheel vrijstaande van Eck echter tegen Verburg aan gekopt. ZZVV kreeg daarna nog kansen op meer, maar Vos bleek voor de rest een te grote sta-in-de-weg.

Nieuws

menu