Boeiend gevecht zonder winnaar

Hollandscheveld tegen Vitesse'63 gelijkopgaande strijd. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld ontving dit weekend Vitesse’63, dat op een derde plaats in de competitie bezet. Het thuisteam deed er alles aan om in ieder geval 1 punt in eigen huis te houden en in een boeiende partij lukte dit ook.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor vrijwilligster en supporter Jannie Bolk werd de bal aan het rollen gebracht. Vitesse speelde verzorgd voetbal en bij de thuisploeg werd vaak de lange bal gebruikt. Het was Odink die keeper Keizer aan het werk zette. Een voorzet van R. Westert werd door keeper Vos verwerkt en M. Mol werkte de bal verder weg. Een vrije bal van Koopman werd door Strijker teruggespeeld op Vos en die schoof de bal in de voeten bij V.d. Berg. Gelukkig voor Oranje-Zwart schoot hij naast. Simpel balverlies op het middenveld stelde Heuvelman in staat om V.d. Berg diep te sturen, zijn lob was te machtig voor Vos (0-1). Nauwelijks bekomen van de schrik had R. Westert de 0-2 op zijn schoenen, maar Schonewille blokte de bal nog net tot corner. Hollandscheveld kreeg kansjes via Strijker en Snippe, maar hun pogingen stranden in schoonheid.

Gelijkmaker in tweede helft

Na rust een ander spelbeeld. Weer was het Odink die Bijl in staat had moeten stellen te scoren, maar zijn voorzet was zeer matig. De snelle R. Westert omspeelde Vos, maar de verdediging hield in een scrimmage stand. Na twintig minuten stak M. Mol Span weg en diens voorzet werd door Bijl binnengeschoten, 1-1. Beide teams gingen voor de winst en het was A. Westert die Vos tot een redding dwong. Uit de daarop volgende corner was het Vos die de bal net voor de doellijn kon keren. Een corner van Snippe werd door Keizer verkeerd ingeschat en Strijker kopte op de paal. Het is Vos die in een één op één situatie met V.d. Berg als winnaar uit de bus komt. In de omschakeling was het de Jonge die een voorzet afleverde. Strijker kopte voor de tweede maal op het aluminium. Bij D. Mol begon het slotakkoord. Zijn voorzet belandde in niemandsland tussen Keizer en Odink. Het was Strijker die de bal op de lege goal schoot, maar helaas belandde de bal in het zijnet. Eindstand 1-1. Volgende week gaat Hollandscheveld op bezoek bij SC Lutten in Slagharen, aanvang 14.30u.

Nieuws

menu