Boeiend gevecht in Balkbrug krijgt verdiende winnaar

Hollandscheveld kwam na rust sterk de kleedkamers uit.

Hollandscheveld kwam na rust sterk de kleedkamers uit.

Wie aanwezig was in Balkbrug gaf de eerste twintig minuten geen cent voor de kansen van Hollandscheveld. Avereest zat er vanaf de eerste minuut bovenop en zette vol druk op de achterste linie van de gasten.

Door blessures en andere issues moest trainer Sikken op het laatste moment een andere invulling geven aan het team. Het was dan ook geen verrassing dat Avereest op voorsprong kwam. Het was Redder die er op links vandoor ging en zijn voorzet werd door Joosse doeltreffend afgerond (1-0). Hollandscheveld mocht van geluk spreken dat het niet al snel op een schier onoverbrugbare achterstand kwam te staan. Het was weer Joosse die zijn bal van de lijn gehaald zag worden en even later was het Buiter wiens schot net naast ging. Pas in de twintigste minuut lieten de gasten wat zien. Een inworp van Kiers bereikte D. Mol en die legde de bal af op de Jonge. Zijn schot werd geblokt. Na een half uur was het M. Mol die een vrije bal de zestien in pompte van Avereest. Strijker stond geheel vrij en knikte de 1-1 binnen. Even later was het weer Strijker die een kopbal via de stuit net over zag gaan.

Hollandscheveld herpakt zich na rust

Na de rust kantelde het duel volledig en het was M. Mol die via Strijker Hagen bereikte. Snippe kreeg een niet te missen kans, maar diens schot spatte uiteen op de lat. Even later had Strijker de 1-2 binnen moeten koppen, maar zijn kopbal belande in de handen van Zwijns. Maar waar je de 1-2 verwachtte stond het bijna 2-1. Redder zag zijn volley echter op de paal uiteen spatten. Een ingooi van Span werd door Strijker met de hak verlengd op Hagen. Deze bereikte al glijdend de vrijstaande Bijl en die tekende de 1-2 aan. Twee tellen later was de wedstrijd beslist. Een voorzet van Snippe bereikte Strijker die met een halve volley de 1-3 aantekende. Een terechte overwinning.

Volgende week ontvangt Hollandscheveld Kalzinaveen dat dit weekend de wedstrijd tegen Fit Boys won. Aanvang aan de Oosthoek: 14.30 uur.