Bliksemstart De Weide niet voldoende voor zege

Duel om de bal.

Duel om de bal. Foto: Leo de Harder

Deze zaterdag was het veld in Meppel het toneel van de wedstrijd tussen de nummers twaalf en dertien van de 2e klasse J. Het duel op het sportpark Ezinge ging tussen FC Meppel en De Weide. De Weide had voor de wedstrijd 1 puntje meer dan de thuisploeg. De belangen waren groot, maar de bliksemstart van De Weide was niet genoeg om te winnen. Een gelijkspel was het resultaat

De belangen waren dan ook groot en het was De Weide die dit vanaf de eerste minuut het beste leek te begrijpen. De eerste mogelijkheid kwam via Strijker, maar doelman Kampherbeek wist de bal te keren. Na een prachtige pass van Coulier kwam Ronkes aan de bal en scxhoot de bal beheerst achter de Meppeler goalie en De Weide op een vroege voorsprong. Even later een uitstekende aanval van De Weide. Muysson ging prima door over rechts en gaf de bal voor, waar Ronkes zijn tweede van de middag scoorde en De Weide op een riante 0-2 voorsprong zette. Na een klein kwartier was er de beste mogelijkheid voor de gastheren, maar het schot van Fidom spatte op de lat uiteen. In de 26e minuut een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot van Justin ging rakelings naast. FC Meppel pakte meer en meer het initiatief, maar tot serieuze kansen leidde dit nog niet. Vlak voor rust kwam de aansluittreffer voor de gastheren via Jos Fidom en werd er met 1-2 gerust.

Meppel op jacht

Na de thee was het de thuisploeg die op jacht ging naar de gelijkmaker en werd het voor De Weide steeds lastiger om tot kansen te komen. Trainer Smid bracht Greving binnen de lijnen voor Koekoek. FC Meppel kreeg meer en meer het balbezit, maar echt gevaarlijk konden de Meppelers ook niet worden. In de 62e minuut dan toch de Meppeler gelijkmaker. Het was opnieuw routinier Jos Fidom die scoorde en de 2-2 op het scorebord liet zetten. Dit bleef de stand tot het laatste fluitsignaal en werden de punten gedeeld. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Elim dat twee plaatsen hoger staat op de ranglijst. Aanvang 15.00u.