Biljartvereniging De Wenning verovert kampioenschap in de (café)bond

Biljartvereniging De Wenning sleept kampioenschap binnen. Foto: Eigen foto

Biljartvereniging De Wenning heeft gisteren het kampioenschap verovert in de cafébond van Drenthe en Overijssel. Na negentien speelrondes was het team van De Wenning met 134 punten te sterk voor de andere deelnemers.

In de laatste speelronde was De Poedel uit Veeningen de tegenstander in het dorpshuis De Wenning van de gelijknamige club. Hendri Pater mocht het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Ruud Moelans. Moelans moest deze partij 39 caramboles maken en Pater 18. Pater kende echter een geweldige opening van zeven caramboles en daardoor was het voor Moelans al haast onmogelijk om het puntenaantal bij te trekken. Pater sloot af met 18 caramboles in 12 beurten.

In de tweede partij waren de verhoudingen beter verdeeld wat betreft het te maken caramboles. Sander Gritter nam het op tegen Inge Kroezen. Gritter moest respectievelijk 15 caramboles maken, waarbij Kroezen met 18 punten de partij naar zich toe zou trekken. Kroezen zag dat Gritter in drie beurten elf punten op het scorebord had staan en daarmee Kroezen al buitenspel had gezet. Uiteindelijk werd de partij in 8 beurten beslist door Gritter met een gemiddelde van 1.87 carambole per beurt.

In de laatste partij was het de beurt aan Gerjan Waninge en Ina Duinkerken. Waninge kon niet tippen aan het secure spel van Duinkerken en verloor de wedstrijd nipt met 13 tegen 15. Door de uitslagen in de vier partijen won biljart vereniging De Wenning met 8-2 over de gehele avond en kon zich daarmee kronen tot de kampioen in de wilde bond voor cafés in Drenthe en Overijssel.

Nieuws

menu