Besher Mousa wint weer

Van link naar recht Gerben, Pieter, Besher, Nena en Dieuwke met hun trainer Jeroen Bottema.

Van link naar recht Gerben, Pieter, Besher, Nena en Dieuwke met hun trainer Jeroen Bottema. Foto: Janneke Inia

Besher Mousa heeft weer weten te verrassen. Op het GP-toernooi van St. Jacobiparochie won de Hoogeveense jeugdschaker de B-groep. Het was sowieso een succesvolle dag voor Schaakclub Hoogeveen. Ook Nena Bruins uit Assen en Dieuwke Inia uit Hoogeveen vielen in de prijzen.


Voor Besher was het een spannend toernooi. Door zijn goede prestaties van de laatste tijd, was hij deze keer een zwaardere groep ingedeeld. Besher liet zien uit het goede hout gesneden te zijn, want hij ging voor de tweede keer dit jaar er met groepswinst vandoor.

Koelbloedig

Hiervoor had de Hoogevener wel de hulp nodig van clubgenoot Gerben de Putter. Gerben speelde voor zijn doen een matig toernooi. In de laatste ronde moest Gerben tegen de koploper, die een half punt voorsprong had op Besher. Omdat Besher in de laatste ronde snel wist te winnen zou een overwinning van Gerben de toernooiwinst voor Besher betekenen. Juist op dit moment speelde Gerben zijn beste partij van de middag, die hij koelbloedig won.

Geldprijzen

In groep I deden de meiden van het gezelschap mee. Bijzonder aan dit toernooi was dat er geen bekers werden uitgedeeld maar geldprijzen. Zowel Nena als Dieuwke gingen hiermee aan de haal. Dieuwke omdat ze het toernooiprobleem goed had opgelost en Nena omdat ze op een vierde plek was geëindigd. Dit was een bijzonder knappe prestatie omdat het haar eerste toernooi was en het door de grote drukte nooit stil was in de speelzaal.

De enige die niet helemaal tevreden was, was Pieter Inia uit Hoogeveen. Pieter had het idee dat hij beter had kunnen scoren. Zeker twee overwinningen waren aan zijn neus voorbij gegaan, vond hij. Dit geeft aan dat Pieter de juist instelling heeft en over veel mogelijkheden beschikt, want volgens de plaatsingslijst had hij precies zoveel punten gescoord als hij had moeten doen.