Besher Mousa mist op een haar na bronzen medaille tijdens NK

Hugo Roeten en Besher Mousa.

Voor het eerst deden zaterdag twee leden van Schaakclub Hoogeveen mee aan de Nationale Pupillendag, het NK voor kinderen onder de 10 jaar. Hugo Roeten en Besher Mousa gaven alles was ze hadden, speelden goede partijen, maar haalden geen prijzen. Al was Besher daar wel dichtbij.

Besher geldt als het grote talent van de schaakvereniging. Hij speelde zaterdag een sterk toernooi in Spijkernisse. De hele dag stond hij in de top 3. Twee ronden voor het eind had hij nog zich op de titel. Een overwinning zou genoeg zijn voor een derde plaats. In die laatste twee ronden kwam hij beide keren gewonnen te staan, maar kon het niet afmaken en viel zo buiten de prijzen. Dat was een teleurstelling, maar Besher heeft wel laten zien dat hij het kan. Zeker wanneer hij het komend jaar leert gewonnen partijen af te maken.

Hugo speelde bij de kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar. In deze groep zitten kinderen die al heel goed kunnen schaken, terwijl Hugo nog maar drie maanden serieus schaakt. In de eerste vier ronden liet Hugo een paar kansen liggen. Hij verloor al deze partijen. Na een peptalk van zijn trainer liet Hugo zich van zijn beste kant zien en won nog twee partijen.


Nieuws

menu