Besher Mousa laat talent zijn tijdens Hutton-toernooi

Aan de rechterkant het E-team van de Nosbo met achteraan Besher Mousa. Foto: Harry Gielen

Jeugdschaker Besher Mousa heeft zaterdag meegedaan aan het Hutton-toernooi in Leiden. Dit is het NK voor regionale schaakbonden. Besher was door de Nosbo, de Noordelijke schaakbond, gevraagd om mee te doen in het E-team.

Besher wist met twee overwinningen uit vijf partijen goed te scoren. Met drie andere schakers uit Groningen en Drenthe deed hij mee in de categorie t/m 10 jaar. Vooraf werd verwacht dat het team het zwaar zou krijgen. Mede door de leeftijdsverschillen, was het krachtsverschil op papier groot. In de praktijk bleek het team echter over voldoende talent te beschikken om toch een mooi klassering uit de wacht te slepen.

Nosbo E-team op vijfde plaats

Na een weifelend begin, werd toch nog menig match gewonnen en eindigde het Nosbo E-team op een mooi vijfde plaats van de dertien deelnemende bonden. De plek werd mede behaald door in de laatste ronde in een derby de Friese Schaakbond te verslaan. Besher speelde in dit duel ook zijn beste wedstrijd. Op papier was zijn tegensstander sterker, maar Besher wist eerst een paard van zijn tegenstander in te sluiten om daarna met een fraaie koningsaanval de partij te beslissen.

Nieuws

menu