Bekerverlies voor Tiendeveen tegen Beilen

Tiendeveen speelde aanvallend, maar verloor van Beilen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Michel van Essen speelde afgelopen zaterdag thuis tegen de zaterdagafdeling van Beilen. Na een verdiende 2-1 voorsprong bij rust ging Tiendeveen in de tweede helft onderuit en incasseerde drie treffers waardoor er een 2-4 nederlaag geleden werd.

Trainer Van Essen is nog volop aan het experimenteren mede door late vakantiegangers en enkele lichte blessures. Zo mocht Jaimy Seinen zijn debuut maken onder de lat en werd Danny Stuifzand in de spits geposteerd samen met Jeffrey Blom. Tiendeveen wist de eerste kansen te creëren maar de eerste werd net overgeboogd door Danny Stuifzand en een minuut later zag dezelfde speler zijn bekeken bal op de lat ketsen zodat de 1-0 nog uit bleef. Vervolgens strandde Jeffrey Blom op de goed reagerende doelman Jarno Zinger. Ruthger Gort zag vervolgens zijn twee pogingen voorlangs gaan waarna Beilen hun eerste mogelijkheid kon aantekenen maar Mark Wanders mocht bij een hoekschop vrij inkoppen maar hij knikte de bal naast bij de tweede paal. In de eenentwintigste minuut werd de tweede kans van Beilen meteen tot doelpunt gepromoveerd door Alwin Hendriks, die de voorzet net over doelman Seinen onder de lat liet binnen vallen. Tiendeveen bleef toch een licht overwicht houden en Jeffrey Blom dwong doelman Zinger tot een redding maar opnieuw blokte deze de bal goed af. Vier minuten later kreeg Tiendeveen een strafschop van scheidsrechter Mangroelal uit Meppel die een duwfout tegen Jeffrey Blom bestrafte binnen de beruchte lijnen. Danny Stuifzand schoot deze buitenkans onberispelijk binnen. Na enkele kansjes over en weer waarbij nieuweling Veron Benjamins namens Tiendeveen het dichts bij een treffer was, was Danny Stuifzand attent bij een prachtig lobje achter de verdediging en vrijkomend de bal over de uitkomende doelman fraai binnen liet vallen (2-1). In de slotminuut had Ruthger Gort de 3-1 op zijn schoen toen hij vrij voor doelman Zinger kwam maar nu pareerde de goali de bal tot hoekschop.

Onbeloond aanvallend spel

Na rust werden er drie verse krachten binnen de lijnen gebracht door Van Essen en direct na de hervatting had Stuifzand bijna direct succes, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door een verdediger. Beilen kwam vier minuten later op gelijke hoogte. Een vrije bal vanaf de linkerflank werd in de doelmond doorgekopt en Jannes Broeklander knikte vervolgens de bal binnen (2-2). Beilen kreeg in de tweede helft meer grip op het duel en Alwin Hendriks gaf al een waarschuwingsschot af, dat boven doelman Seinen via de lat over ketste. Na ruim een uur spelen namen de gasten de leiding toen vanaf de achterlijn de bal via de vingertoppen van Seinen achter bij de tweede paal binnen viel. Kort daarna knalde Danny Stuifzand van zo’n 30 meter de bal ineens op de lat boven de aan de grond genagelde doelman Zinger maar de treffer bleef uit. Vervolgens glipte de net ingewisselde Glenn Kleine dwars door de defensie heen van Beilen, maar hij zag zijn schot geblokt tot hoekschop door Zinger. Beilen counterde vervolgens met een snelle aanval naar de 2-4 stand die Jannes Broeklander aantekende met een bal in de benedenhoek. De inschuivende Umit Gokkaya knalde nog eens op doelman Zinger en Jaimy Seinen moest aan de andere kant nog eens redding brengen bij een uitval van Beilen maar hij greep prima in zodat de eindstand bleef staan op een 2-4 nederlaag voor Tiendeveen.

Nieuws

menu