Band- en slipexamens bij judovereniging Koizumi

De Judo vereniging heeft weer verschillende banden mogen uitdelen.

De Judo vereniging heeft weer verschillende banden mogen uitdelen. Foto: Eigen foto

Dat er tijdens de coronacrisis flink geoefend is op het judoën wordt bewezen door de vele band- en slipexamens bij judovereniging Koizumi. Alles wat de judoka’s hebben geleerd tijdens de lessen werd op woensdagmiddag vertoond op de mat in de sporthal in Dalen.

Onder grote belangstelling van ouders en grootouders werden de verschillende examens afgelegd. Vorig jaar werden de examens uitgezonden via een livestream omdat de coronacrisis het op dat moment niet toeliet om publiek erbij te hebben. „Het was erg druk in de sporthal. Er lag een grote examenmat in het midden van de sporthal waarop telkens vier examens werden afgenomen. De Judoka koos zijn of haar trainingsmaatje en vertoonde de geleerde technieken aan de examinator”, vertelt Gerrit Benjamins. De examinatoren zijn dit jaar Anja Hidding, Laura Hidding, Niels Breider en Natasja Meijer.

„Er was enige verbazing te bespeuren op de gezichten van de examinatoren over de kwaliteit van de sommige nog jonge judoka’s. Vriendschappelijk en geduldige werden er maar liefst 17 examens afgenomen. De aanwezige kennis en technieken bleken dan ook ruim voldoende.” Iedereen is deze dag geslaagd voor zijn band- of slipexamen.

Renske Eijsink uit Dalen werd in het zonnetje gezet voor haar prestatie op het Nederlands Kampioenschap voor dames onder de 15. Hier werd Renske tweede. Renske ontving een bosje bloemen en een cadeaubon voor haar prestatie.