Judoka's uit Hollandscheveld en Hoogeveen in de prijzen bij Bartje toernooi in Assen.

Django Botter op een mooie tweede plaats.

Django Botter op een mooie tweede plaats. Foto BSV Anbergen

Het Bartje judo toernooi in Assen is een jaarlijks weerkerend toernooi voor jongen judoka’s BSV Anbergen was van de partij en niet zonder succes. Twee jonge judoka’s kwamen in de top drie binnen hun categorie.

B.S.V. Anbergen Drenthe was ook in Assen aanwezig. Sven Koops moest zich helaas afmelden wegens een blessure. Django Botter en Kyan Groote waren deze dag wel actief in Assen. Django Botter, woonachtig in Hollandscheveld, wist een mooie tweede plek te behalen in een zware poule. Zijn poule bestond uit een afvalsysteem maar daar wist hij de finale te behalen. De strijd om de eerste plaats heeft hij helaas verloren. Hij heeft de partij voor de tweede plaats weten te winnen met een ippon in de golden score.

Kyan Groote uit Hoogeveen heeft deze dag een mooie derde plek behaald. Kyan had een poule systeem waar hij als eerste wist uit te komen. Helaas heeft hij daarna twee wedstrijden verloren maar toch een verdiende derde plek weten te halen op een zeer sterk toernooi. Kyan, Django en trainer Ingmar kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagd en leerzaam toernooi.