Avonturier Merik Sliedrecht nieuw bij Hoogeveen

Merik Sliedrecht naar vv Hoogeveen. Foto: Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

„Ik wil met Hoogeveen gewoon voor het kampioenschap gaan. Niks meer en niks minder”. Het zijn de woorden van Merik Sliedrecht. De 24-jarige verdediger maakte deze zomer de overstap van vv Emmen naar Hoogeveen.

Sliedrecht is een echte avonturier. Hij keerde eind juli na een half jaar terug van een reis door Azië en Australië. „Samen met Sem Nijkamp, die ook de overstap naar Hoogeveen maakt, ben ik aan het avontuur begonnen en later alleen verder gegaan. Het stond al lange tijd in de planning, maar door corona kon het telkens niet doorgaan. In februari zijn we vervolgens vertrokken, maar was het nog wel puzzelen. We zijn begonnen in Sri Lanka, omdat dat het enige land was dat toen niet meer in een lockdown zat. Vervolgens gingen steeds meer landen ‘open’ en op die manier zijn we doorgetrokken.”

Het maakte de ervaring extra bijzonder. „De mensen waren ontzettend blij dat ze weer toeristen zagen. Zo is men op Sri Lanka enorm afhankelijk van het toerisme. Op dit moment is er daar ook een financiële crisis. Dat is best wel aangrijpend om te zien. De mensen die je daar ontmoet hebt, zitten nu in de problemen.”

Voetbalavontuur

Eerder verbleef hij ook al een jaar in de Verenigde Staten, waar hij ook gevoetbald heeft. „Ik ben daar naar toe gegaan vanuit de jeugd van FC Emmen. Ik heb daar een jaar voor een collegeclub gespeeld. Er ging best veel geld naar toe en er werden grote stappen gemaakt. We voetbalden zelfs landelijk. Busreizen van zeven of acht uur waren heel normaal. Ik ben dan ook op veel plekken geweest. Voor mij stond vooraf echter al vast dat het bij een jaar zou blijven. Het ging mij vooral om het avontuur.”

Net voor de start van de voorbereiding keerde de afgestudeerde student bedrijfskunde terug en startte bij Hoogeveen meteen een nieuw voetbalavontuur. „Ik heb lange tijd bij vv Emmen gespeeld en kwam Hoogeveen natuurlijk vaak tegen in de competitie. Daar komt bij dat ik veel ploeggenoten bij Hoogeveen al ken. Ik kan zelfs stellen dat het grootste deel van mijn vriendengroep hier speelt. Voor mij was dat ook een belangrijk reden om de overstap te maken. Daarnaast is het sportief ook een stap hogerop.”

Positie

Wat betreft zijn positie in het elftal heeft hij een duidelijke voorkeur. „Als we met vier verdedigers spelen, sta ik vooral rechtsback. Spelen we met drie verdedigers en vijf middenvelders dan sta ik graag aan de rechterkant als ‘wingback’ zoals ze dat tegenwoordig noemen. Kortom, lekker veel opkomen langs de zijlijn. Conditioneel zit het ook wel goed, dus daarom is het een positie die bij mij past.”

Nieuws

menu