Anouk Noordman groet voortijdig af tijdens Drentse Dressuurkampioenschappen

Anouk Noordman met Atze afgelopen outdoor seizoen.

Anouk Noordman met Atze afgelopen outdoor seizoen.

In de maanden voorafgaand aan de lockdown werden in de Drentse KNHS regio’s selectiewedstrijden verreden. Per regio zijn er finaleplaatsen te vergeven en de amazones en ruiters die op het kampioenschap op het erepodium terecht komen, mogen de provincie vertegenwoordigen tijdens het NK Indoor te Ermelo. De afgelopen weken werd er gestreden naar zo’n NK kwalificatie.

De verenigingen van Hoogeveen, Zuidwolde en Meppel waren goed vertegenwoordigd op de diverse finaledagen. Op 12 februari werden de eerste regiofinales verreden op het Hippisch Centrum Emmen. Maaike ten Hoor (Millenniumruiters) en Maaike Buning-Wolting (Ceres) reden in de klasse M1 niet goed genoeg voor een podiumplek. Esmee Zwaagstra (Mill.r) veroverde met Frizzle Sizzle een 2e plek in het Z1. In deze klasse had Inge Oelen (Weideruiters) het moeilijk met Bodie die de spanning niet aankon. Ook Myrtle Meinen (Mill.r) wist zich niet te plaatsen.

Anouk Noordman stopt in kür

Het Hippische Centrum Exloo was het daaropvolgende weekend het strijdtoneel voor dressuurrubrieken. Anouk Noordman (Ceres) reed zich in de individuele met Atze en Zeronica naar respectivelijk de eerste en tweede plaats. In de finale kür op muziek ging het helaas mis. “Mijn Drentse kampioenschappen gingen echt heel slecht,” aldus de teleurgestelde amazone. “Zeronica liep ook echt niet fijn. Atze liep een fijne proef, maar het werd hem denk ik teveel dat hij gelijk de kür erachteraan moest doen. Op een of ander manier was hij helemaal de kluts kwijt en kwam ik op een gegeven moment zo ver achter de muziek aan dat ik niet meer verder kon dus heb ik af gegroet en was ik dus uitgesloten. Helaas is het me niet gelukt kampioen te worden.” Zoë Zwiggelaar (Weideruiters) eindigde met Fidarsi Rossi op zesde plaats.

Lagere klassen verreden in Bronneger

Dit weekend werden de laatste finales gereden in Bronneger. Zaterdag was er succes voor Roos Koning (RV Meppel e.o.) die met Nozem in de rubriek B paarden eerste werd, maar ook de 4e plaats opeiste met Mijn C. Anne Borgman uit Meppel uitkomend voor De Weideruiters werd met Detroit eindigde op een 7e plaats. Daphne Bouwmeester (Koekange e.o.) met haar B-pony Malbay Georgie Boy greep met een mooi tweede plaats in de B net naast een NK kwalificatie. De pony-amazones Angelique Benjamins met My Dream DJ en Vera Bastiaanse met Blue eyes Quinie (beide PC De Weideruiters) wisten zich in de klasse L1 helaas niet voor het NK te plaatsen. Zondag werden de paarden in de L1 en L2 aan de jury’s voorgesteld. In het L2 hadden de Millenium amazones een goede dag. Nicole de Leeuw-Vonk reed met Montgommery naar een eerste plek, Jantine Slingerland behaalde met Marina de derde plaats en Savannah Pieters met Malidea (Weideruiters) werd tweede.

Springruiters actief in Staphorst en Beilen

Er werd ook gesprongen voor het Drentse Kampioenschap. Gert van den Hof (Ceres) werd met Kaylinn Rock kampioen Z-springen. Bert-Jan Zuidema (Ceres) zal in de klasse ZZ met Juventus de Drentse eer hoog houden in Ermelo. Bij de pony’s deden Jill Westenbrink (PC Meppel) en Renzo Zoer (Koekange e.o.) goede zaken en zullen tijdens de Hippiade te Ermelo met alle geplaatste Drentse ruiters trachten met een podiumplek deze Indoor kampioenschappen af te sluiten.