Anette Jauch met haar Bélo, behaalde een vijfde plaats op het WK in Frankrijk - Working Equitation: lol met je knol, maar dan op hoog niveau

Anette Jauch (58) reed afgelopen jaar met haar Lusitano ruin Bélo (16) in het Franse Montpellier een fantastisch EK als lid van de Duitse equipe. Tevens kwalificeerde zij zich voor het Championatskader van Duitsland. Na alle kwalificatierondes bemachtigde zij één van de vier startkaarten die er voor Duitse combinaties te vergeven waren voor het Wereldkampioenschap in Les Herbiers in Normandië. Van 19 tot 23 juli werd er op het hoogste niveau Working Equitation gereden. Als enige amateur tussen de prijswinnaars was Anette ook nog eens de beste Duitse combinatie met een 5e plaats in het algemeen klassement.

Een voorbeeld van runderwerk, dit keer in Mannheim.

Een voorbeeld van runderwerk, dit keer in Mannheim. Foto: Uwe Graffenberger - Graffity

Zittend in de schaduw van haar riet gedekte huis in Zuidwolde kijkt Anette genietend naar Bélo die braaf in zijn stal staat te wachten tot hij naar de wei mag om met zijn weidemaatjes van vers gras te smullen. Aan de muur van de schuur een groot spandoek met Duitse vlaggen. „Het was een geweldige thuiskomst met dit spandoek, ballonnen en vlaggetjes”, vertelt Anette. „Iedereen was enthousiast, het was al fantastisch om met het team zo’n mooi resultaat neer te zetten, een vijfde plek in het algemeen klassement, maar om dan zo door mijn Duitse en Nederlandse vrienden onthaalt te worden, doet toch iets met je.” Niet alleen het WK was een belevenis, de weg ernaar toe was ook een mooi avontuur.

Nieuws

menu