Alcides klopt VVAK in eigen huis

VVAK moest in Alcides meerdere erkennen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de tweede bekerwedstrijd was VVAK de gastheer van Alcides uit Meppel. De bezoekers, vorig seizoen actief in de 5e klasse, zijn via de nacompetitie gepromoveerd naar de 4e klasse in district Oost. De thee werd opgezocht met een 0-1 ruststand. In de tweede helft was Alcides de bovenliggende partij en stond er na 90 minuten een 1-4 stand op het scorebord in het voordeel van Alcides.

Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter zochten beide teams de aanval met over en weer veel balverlies. In de elfde minuut een uitstekende aanval van VVAK zijde die door Robbin Zomer kiezelhard werd naast geschoten. Een minuut later kreeg Alcides een penalty. Marc Padding beging een overtreding in de 16 en de bal ging op de stip. Aanvoerder Ahmed Hussein plaatse zich achter de bal, maar zijn schot werd keurig gepareerd door een uitstekende reflex van keeper Robert Jipping. De bezoekers kregen via de volgende aanval een dot van kans die door Dyon van de Berg rakelings naast de goal werd geschoten. In de 35 e minuut kwam Alcides op een 0-1 voorsprong. Gerjan Kamphuis dacht op zijn PSVees te kunnen opbouwen maar werd door spits Dyon van de Berg van Alcides verrast en hij liet keeper Jipping kansloos. Vlak voor rust had de spits van Alcides de 0-2 op zijn schoen maar zijn schot vanaf 5 meter voor de keeper ging ruim over de goal. Met een ruststand van 0-1 werd de thee opgezocht.

Tweede helft toonde het klasseverschil

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen VVAK op gelijke hoogte kwam door een prachtig doelpunt van Robbin Zomer. Lang kon VVAK niet genieten van een gelijke stand. want enige minuten later was het Ahmed Hussein die van korte afstand de 1-2 binnen schoot. Via Gerben Mennink kreeg Brian Koster een beste kans maar zijn schot ging via de keeper over de goal. VVAK dat vier basis spelers mistte door diverse redenen moest terug en Alcides rook zijn kans mede door een betere conditie. In het laatste halfuur liep Alcides via doelpunten van Remco Nijman en in de 90 e minuut van Ruben Zantingh uit naar een verdiende 1-4 zege. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstijd tegen SVN ’69 uit Nijeveen, aanvang 14.30 uur.

Nieuws

menu