Alcides klopt VVAK

VVAK probeerde Alcides te stoppen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst heeft VVAK geen punten opgeleverd. Op slag van rust scoorde Alcides het enige doelpunt van de eerste helft en na negentig minuten stond er een 2-0 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers uit Meppel.

Trainer Rolf Drent moest ook vandaag door diverse redenen een aantal spelers missen. Alcides daarentegen trad aan met een selectie van maar liefst zeventien man. De gasten schoten uit de startblokken met een hoog tempo en keeper Tim Stille moest dan ook direct aan de bak. In de zevende minuut had de thuisclub voor het eerst een mogelijkheid via Julian Logtenberg die een voorzet van Dyon Bruins net naast de goal kopte. Kort hierna was Alcides gevaarlijk via een kop kans van Ahmed Hussein en een schot van S. van der Haar. In de 30e minuut een uitstekend genomen vrije trap van wederom Hussein die ternauwernood door Stille werd gered. Vlak voor rust ging verdediger Remco Benjamins lelijk in de fout maar het was weer Tim Stille die redding bracht. In de ruim bemeten blessuretijd van de eerste helft kwamen de Meppelers toch op voorsprong via een knap schot van Thomas Bos.

Knappe reddingen van Stille

Ook in de tweede helft was Alcides de betere ploeg met diverse kansen, maar steeds was keeper Tim Stille de winnaar met knappe reddingen. VVAK bracht aanvallend te weinig, het was iedere keer net niet. De beste kans was voor Peter van de Vegt die uit een corner van Joran Botter een teenlengte te kort kwam om te scoren. In slotfase van de wedstrijd kwam Alcides op een 2-0 voorsprong door een enorme pegel van invaller Jorrik Arends. Al met al een verdiende overwinning voor Alcides. Volgende week gaat VVAK op bezoek bij VCG te Geesbrug, aanvang 14.30 uur op sportpark De Heidepol.

Nieuws

menu