Albert Zoer overtreft eigen verwachtingen met winst in drie rubrieken

Na de KNHS Regiokampioenschappen dressuur vorige week, was het deze week aan de springruiters van Drenthe om naar het kampioenschap van Drenthe te dingen en daarmee een plek op het NK springen in Ermelo in de wacht te slepen.

Albert Zoer met Jackpot.

Albert Zoer met Jackpot. Foto: Stal Zoer

Rijvereniging Ceres uit Zuidwolde had een grote groep ruiters en amazones die in de diverse rubrieken deelnamen. Twee van hen tekenden voor een kampioenschap in hun klasse. Bij het ZZ voor paarden ging Bert-jan Zuidema met zijn Juventus met de eerste prijs naar huis. In de klasse Z was de titel voor Anne Bakker met Ivan R. Zij is met recht trots op deze prestatie en blikt terug op de kampioenschappen: „Ik ben als nieuw lid van L.R. Ceres Drents kampioen geworden in de klasse Z springen. Sinds 2,5 jaar woon en werk ik in Drenthe dus was het is inmiddels de hoogste tijd om lid te worden van een rijvereniging hier. Goede vriend Benjamin Kooijman, ook lid van Ceres en tevens organisator van de Drentse kampioenschappen haalde mij over om dit nu maar eens te gaan regelen zodat ik mee kon doen in Exloo. Zo gezegd zo gedaan en hier heb ik geen spijt van gekregen. Mijn nieuwe paard Ivar R heb ik pas sinds 6 weken en dit was onze tweede wedstrijd op Z-niveau. Een paard voor de toekomst waar ik hoop nog een tijdje mee te kunnen rijden. Nu gaan we rustig verder trainen voor de Nederlandse kampioenschappen want die zijn 20 augustus.”

Albert Zoer

Natuurlijk kwam ook de voor Koekange e.o. uitkomende Albert Zoer met meerdere van zijn paarden naar Exloo. Hij bracht in het klassiek springparcours in drie verschillende rubrieken paarden uit. Dat Zoer een succesvolle ruiter is, is alom bekend, maar dat hij het kampioenschap in alle drie de rubrieken zou behalen is wel een uitzonderlijk resultaat. „Het was een mooie wedstrijd met hele mooie sport,” zei Albert Zoer na afloop. ‘Mijn paarden sprongen allemaal super en het is al mooi als je een rubriek kan winnen maar gister waren al mijn paarden super in vorm en deden ze niet voor elkaar onder. In 1.30 m won ik met de 7-jarige Jackpot. In de 1.35 m met de 7-jarige Jayla die ik zelf gefokt heb en in de 1.40 m met Halifax die ik nu net 2 jaar op stal heb. Het lijken alle drie paarden voor de toekomst waar ik heel blij mee ben.”

Ook Zoer zal Drenthe vertegenwoordigen in Ermelo tijdens het NK springen.