Aantrekkelijke Drentse derby’s in tweede wedstrijdronde. ZZVV wil graag stunten bij vv Hoogeveen

Er staat een aantal aantrekkelijke Drentse derby’s op het programma komend weekend. De Weide ontvangt FC Meppel, Elim speelt thuis tegen Drenthina en Hollandscheveld gaat op bezoek bij Fit Boys. De lokale derby van het weekend is Hoogeveen-ZZVV.

ZZVV en Hoogeveen zaterdag tijdens een eerder treffen.

ZZVV en Hoogeveen zaterdag tijdens een eerder treffen. Foto: Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

Zaterdag

Hoofdklasse B: HZVV had een primeur door voor het eerst in de geschiedenis een thuiswedstrijd te winnen van Genemuiden. Zaterdag gaat de ploeg van trainer Rick Mulder voor de tweede keer dit seizoen naar Amsterdam. Deze keer ontmoet HZVV ASV De Dijk, dat twee punten minder heeft. De Dijk won van Buitenpost en ONS en verloor drie keer met nipt verschil. In januari 2020 speelde HZVV voor het laatst in Amsterdam tegen De Dijk en dat leverde een 2-1 nederlaag op. Een lastige uitwedstrijd voor HZVV. Bij Noordscheschut lag er een zware deken over het afgelopen weekend wegens de zware blessure van Kevin Koster bij Deto. ONS komt op bezoek en kent een goede start met een zesde plaats. ONS won van Volendam en Flevo Boys, maar uit won de ploeg nog niet. Noordscheschut wacht nog op haar eerste punten en misschien lukt het tegen ONS.

2J: De Weide startte uitstekend en speelt in haar eerste thuiswedstrijd direct een Drentse derby tegen FC Meppel. De gasten begonnen met een gelijkspel tegen Oosterwolde. Vijftien keer troffen de ploegen elkaar in Hoogeveen en zes keer won De Weide. Wedstrijden tussen deze twee ploegen brengen meestal veel spektakel. Elim leed een nederlaag bij Gramsbergen en wil revanche in de thuiswedstrijd tegen Drenthina. Ook de Emmenaren begonnen met een nederlaag en in de beker was er ook weinig succes. Voor de beker won Elim in Emmen van Drenthina en de ploeg wil graag ook de thuiswedstrijd winnen.
3D: Hollandscheveld kwam niet verder dan 0-0 tegen BSVV. De ploeg van Johan Sikkes gaat op bezoek bij Fit Boys, dat met 5-0 verloor van DVC. Hollandscheveld zou eigenlijk de drie punten mee moeten nemen om niet direct onderin te vertoeven. De derby is Hoogeveen-ZZVV en gaat tussen twee ploegen in vorm. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd met 5-0. Hoogeveen is met een goed seizoen bezig. Van de zeven wedstrijden verloor het alleen van LTC. Drie keer eerder stond deze wedstrijd op het programma en Hoogeveen won twee keer. Ook ZZVV verkeert in een goede vorm en zou graag voor het eerst in Hoogeveen willen winnen.
4D: Tiendeveen brengt een bezoek aan HS ’88 in Hoogezand. HS ’88 won met 0-4 bij Angelslo en versloeg voor de beker Muntendam met 12-0. Beide clubs speelden nog maar twee keer tegen elkaar en beide keren won HS’88. Tiendeveen snakt naar de eerste punten. SCN kende een valse start door een 2-3 nederlaag tegen SVBO. De ploeg kan zich herstellen in de uitwedstrijd bij Wildervank, dat ook verloor. Mussel was met 2-1 te sterk. SCN moet de punten kunnen pakken. Nieuw Balinge ging hard onderuit bij WVV. De ploeg speelt haar eerste thuiswedstrijd tegen SJS, dat met 1-2 verloor van Onstwedder Boys. Drie keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld en Nieuw Balinge won een keer. Het wordt tijd voor competitiepunten.
5G: VCG speelt een thuiswedstrijd tegen het onbekende Espel. Beide ploegen hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. De meeste jaren van haar bestaan speelt Espel in de vijfde klasse. VCG wil revanche voor de 4-2 nederlaag bij Alcides. VVAK verloor met 0-4 van Steenwijk. VVAK gaat op bezoek bij SVBS ’77, dat begon met een 3-3 gelijkspel tegen Ens. Twee keer stond deze wedstrijd al op het programma en beide clubs wonnen een keer met 2-1.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen won ook haar zesde wedstrijd al viel de beslissende goal bij RKAVV in de laatste minuut. Zondag wordt de noordelijke derby tegen Be Quick 1887 in Hoogeveen gespeeld. Be Quick is redelijk begonnen met negen punten en een vierde plaats. De Groningers zijn nog ongeslagen, ze wonnen twee keer en speelden drie keer gelijk. De laatste twee ontmoetingen won Be Quick, dus Hoogeveen zal gewaarschuwd moeten zijn.
2K: Zuidwolde leed een 3-0 nederlaag bij VENO en dat was vrij onverwacht. Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen het onbekende GAVC uit Grou. GAVC verloor nipt van Dalen. GAVC degradeerde in 2020 naar de tweede klasse. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit. Er lijken winstkansen te zijn voor Zuidwolde. Pesse is vrij.
3D: Hodo kende een goede seizoenstart door een 3-1 zege op Olyphia. De ploeg van trainer Eric Prins gaat op bezoek bij Steenwijkerwold en dat is geen gemakkelijk karwei. Steenwijkerwold won met 0-1 bij USV en dat zegt wel iets. Zeven keer werd deze wedstrijd al gespeeld en Hodo won twee keer. De laatste keer was in het seizoen 2005/2006. Hodo zal flink aan de bak moeten.