'AH Offerein open tennistoernooi is dit jaar weer een groot succes'

De kampioenen in Herendubbel 17+ Bart Thalen en Peter Martens

De kampioenen in Herendubbel 17+ Bart Thalen en Peter Martens Foto: Sandra Overbeek

Het AH Offerein open tennistoernooi werd afgelopen week gespeeld. Meer dan 60 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het toernooi, dit is een stuk minder dan voorgaande jaren.

Er werd in zes soorten competities gespeeld. Heren en dames enkel, dubbel en gemengd met verschillende leeftijdsklassen, 17+/35+/50+/60+/70+. De wedstrijden werden van 9 tot en met 15 augustus gespeeld op de zeven smash court banen die de racketclub kent. „Voor het eerst wordt er een toernooi gespeeld op de nieuwe smash courts. Sinds juni liggen deze nieuwe banen op de sportclub en worden ze veel gebruikt”, vertelt Sandra Overbeek.

Het toernooi startte op maandag met de eerste wedstrijden. „Het was gezellig druk op de tennisclub. Veel familieleden of vrienden van de spelende tennissers kwamen meerdere avonden of soms zelfs elke avond even kijken.” Het aantal deelnemers in de hogere leeftijdsklassen was dit jaar aanzienlijk lager. „We sturen vaak elk jaar een mailtje naar oud clubleden voor dit toernooi. Normaal gesproken doen er juist heel veel mensen in de competitie 50+ en 70+ mee maar dit jaar niet. We hebben veel mailtjes terug gekregen van deze oud clubleden over dat dit toernooi toch nog iets te vroeg voor hen kwam in verband met de coronacrisis.”

In de lift

Veel teamsporten maar ook sporten zoals tennis zien toch een groei in het aantal leden. Overbeek: „Volgens mij zit het tennis ook weer in de lift en wordt het weer iets populairder. Tijdens de coronacrisis was natuurlijk de sportschool dicht en moesten veel, vooral jongeren een andere sport zoeken. Tennis is een sport dat je makkelijk op anderhalf meter kan uitvoeren en het is ook nog eens buiten. We zien daarom ook bij onze club steeds meer jongere mensen de sport uitproberen.”

Camping

Dit jaar was er helaas geen mogelijkheid om te kamperen zoals voorgaande jaren wel kon. „Het tennispark ligt aan die kant net helemaal vol met bouwmaterialen voor de nieuwe padelbaan, die naast de twee padelbanen die we nu al hebben komt te liggen. Ook zou het niet haalbaar zijn om de twintig caravans, die het stuk grond kan waarborgen, gebruik te laten maken van maar één douche in het hoofdgebouw.” De organisatie hoopt dat er volgend jaar wel weer plek is voor de vaste groep ‘campinggasten’.

Winnaars

Merlin Jaspers (17+) en Peter Marissen (35+) versloegen zaterdagmiddag de overgebleven tegenstanders bij de heren enkel. Bij gemengd dubbel op het niveau 7, hebben Mark Roescher en Mariska Eerhard de eerste prijs in de wacht gesleept. Bij de dames dubbel waren Anke Bronius en Zusan Marqus (17+) en Wilma Bosker en Marjon Dijkstra (35+) hun tegenstanders te slim af. De heren dubbel werd gewonnen door Peter Martens en Bart Thalen. Robbert Pont en Susan Koele wonen in de poule 35+ als gemengd duo.

Open Sportclubdag

Op zaterdag 4 september doet T.C. de Weide mee met de Open Sportclub dag. Van 10:00 uur kan iedereen die dat wil kennismaken met tennis en/of padel.

Uitslagen