AH Abe Hunebedloop: zeventiende editie verloopt onder ideale omstandigheden

Onder ideale omstandigheden is zaterdag de zeventiende editie van de AH Abe Hunebedloop gehouden. Foto: Leo de Harder

Onder ideale omstandigheden is zaterdag de zeventiende editie van de AH Abe Hunebedloop gehouden. Op de langste afstand (15 kilometer) was bij de vrouwen de eerste prijs voor Laura Prins uit Hoogeveen. Bij de mannenwedstrijd toonde Vincent Huiting zich de snelste.

Laura Prins liep in Havelte een geweldige wedstrijd, eindigend in een tijd van 57.42 minuten. „Ik wilde onder het uur lopen, dat is een magische grens voor mij”, stelde ze na afloop. „Ik had geluk dat ik op het laatste stuk in een groepje met mannen kon lopen. We wisselden in volgorde en trokken nog een eindsprint.”

De 24-jarige Hoogeveense had nooit eerder deelgenomen aan de Hunebedloop. „Het is een supermooie wedstrijd, ik denk mijn mooiste ooit. De omgeving is prachtig. Het parcours is snel, door het bos en met een paar kleine heuveltjes.”

Stralend

Ook de winnaar bij de mannen stond stralend bij de finishlijn op het veld van vv Havelte. De 34-jarige Vincent Huiting, het grootste deel van het jaar woonachtig in Italië, had zich naar eigen zeggen niet optimaal voorbereid maar eindigde met een tijd van 55.26 minuten. „Toen ik bij de start naar links en rechts keek, dacht ik dat er misschien wel een podiumplek in zou zitten. Er gingen er twee volle bak weg. Ik ben rustig gebleven, en daarna erop en erover gegaan. De omstandigheden zijn fantastisch. Nee, van de omgeving heb ik toch niet zo veel meegekregen. Tijdens de wedstrijd kom ik in een soort tunnelvisie.”

Onder een stralend zonnetje, met een temperatuur van een paar graden boven nul en op een vrijwel droog parcours werden ook de 5,5 en 7,5 kilometer gelopen. De snelste man en vrouw op de kortste afstand waren respectievelijk Gerjob Aalbers uit Zwolle en Fenna Brassien uit Steenwijkerwold. Op de 7,5 kilometer waren dat Lamko Hulzebos uit Zuidwolde en Jacqueline Koets uit Emmeloord.

De canicross werd gewonnen door Zwollenaar Jan Knopert.

Puike organisatie

Atletiekvereniging De Sprinter uit Meppel stond weer garant voor een puike organisatie. „Het enige was dat de website waarop je je kunt inschrijven er vrijdagavond helemaal uit klapte”, stelde Barry Hartsuiker namens De Sprinter. „Iedereen die hier vanochtend zonder voorinschrijving kwam, hebben we gewoon laten meelopen. Geen probleem. Het heeft ons misschien 40 deelnemers gescheeld, maar dat valt op een paar honderd wel mee. We hadden het vandaag niet beter kunnen treffen. De afgelopen weken was het veel te nat, maar vandaag was het super.”

Nieuws

menu