90 deelnemers gaan strijd aan tijdens eerste open Pickleballtoernooi in Hoogeveen

Pickleball Foto: Marcel Uiterwijk

Het is een nieuwe rage en Hoogeveen loopt met het organiseren van een open toernooi voorop. Volgende week zaterdag is het zover. In de sporthal aan de Valkenlaan gaan vanaf 12.00 uur 90 sporters strijden om de titel Picklball kampioen.

Picklball is over komen waaren uit Amerika waar nu al zo’n 4 miljoen mensen deze nieuwe sport beoefenen. Deze populariteit heeft zeker te maken met het feit dat het eenvoudiger is dan tennis. Pickleball bevat elementen van tafeltennis, tennis en badminton en wordt gespeeld op een hard-court met een oppervlakte lijkend op een badmintonveld. De bal is van plastic met gaten. De snelheid is daardoor ongeveer een derde van die van een tennisbal. De bal wordt over het net geslagen met een zogenaamde ‘paddle’. Deze is heeft geen snaren, maar is gemaakt van hout of carbon.

Spel zeer toegankelijk

Pickleball bevat veel elementen van tennis, maar in tegenstelling tot die sport komt er minder techniek bij kijken. Hierdoor kan al snel een leuk spelletje gespeeld worden door jong en oud. Dit is waarschijnlijk de reden dat deze nieuwe sport zo snel groeit. De Hollandscheveldse Tennis Club zag hier mogelijkheden en heeft de oefenkooi geschikt gemaakt voor Pickleball. Afgelopen jaar zijn er goed bezochte clinics gehouden. Reden genoeg voor HTC om een Pickleball Open te organiseren. Dat er vraag naar was blijkt wel uit het feit dat de inschrijving gesloten is, alle categorieën zijn vol. Er doen 45 koppels mee, circa 90 sporters. Hiervan komen er zo’n 20 uit België, 40 uit de regio Hoogeveen en de rest komt vanuit het gehele land (Haarlem, Utecht, Melick etc). Het toernooi is van 12.00 tot 19.00 uur.

Nieuws

menu