7 Maal Goud in Rosmalen voor Sidokwan

7 Maal Goud in Rosmalen voor Sidokwan

7 Maal Goud in Rosmalen voor Sidokwan Foto: Larry Meyer

Zaterdag 20 november stond de eerste wedstrijd sinds 1,5 jaar voor de wedstrijdselectie op het programma. In Rosmalen werden de eerste Open Rosmalense Kampioenschappen Sparring georganiseerd. Helaas konden de trouwe supporters van Sidokwan niet aanwezig zijn door de geldende regels rondom Covid-19, maar ze werden goed op de hoogte gehouden en leefden volop mee met de sporters.

De jongste kinderen waren in de ochtend het eerst aan de beurt. Voor aspiranten Lenn Mars en Dex Methorst was dit de eerste wedstrijd met elektronische pantsers. Lenn had een zware klasse, maar wist alle drie zijn partijen ruim te winnen. Hij mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook Dex had een zware poule. Hij verloor helaas zijn eerste wedstrijd, maar mag trots zijn op zijn goede partij. Charissa Krikken en Djyvano Zuidema gingen beiden met een bronzen plak naar huis.

In de middag kwamen de cadetten, junioren en senioren in actie. Voor de sporters in de A-klasse (vanaf rode band) was dit een mooie kans om weer wat wedstrijdervaring op te doen in aanloop naar het NK in december. In deze A-klasse mochten Miguel Molenaar, Lieke Heling, Daniëla Oost en Maurice Hof na schitterende partijen het goud mee naar huis nemen. Dat belooft wat voor het NK! Ook Charissa Maail en Djayden Zuidema knokten goed. Beiden wisten goud te bemachtigen in hun klasse. Zilver was er voor Brian Prent, Delano Zuidema en Jurre Mars. Kevin Prent en Ismael de Lima mochten het brons omhangen. Met een schitterend resultaat van zeven keer goud, drie keer zilver en vier keer brons mag de wedstrijdselectie van Sidokwan terugkijken op een geslaagde dag.