Zwemschool Hulshof in Echten legt zwemlessen stil, zwemschool Annette in Ruinen en Diever liet kinderen zaterdag nog snel afzwemmen en gaat door

Zwemles.

Zwemles. Foto: Pixabay

Zwemschool Hulshof legt de komende weken alle zwemlessen voor kinderen stil. Het personeel wil geen onderscheid maken tussen kinderen van ouders met of zonder vaccin.

In een bericht aan ouders van kinderen die zwemles in zwembad van Westerbergen volgen legt het personeel van zwemschool Hulshof de keuze uit. „In verband met de korte lockdown mag u alleen in de kleedkamer en is het niet toegestaan de zwemzaal te betreden. We zien schrijnende gevallen van kinderen die zich buiten moeten omkleden. Om niemand te moeten uitsluiten door deze regels, wordt het ons onmogelijk gemaakt om tijdens de lockdown zwemles te geven. We hopen 6 december weer les te kunnen geven. Mochten de regels dan nog hetzelfde zijn, zal er weer een verlenging komen.”

Zwemschool Annette

Zwemschool Annette, met leslocaties in Ruinen en Diever, gaat gewoon door met de huidige lesgroepen. „We hebben zaterdag wel snel afgezwommen in Ruinen voordat de regels ingingen. Je wilt toch dat alle ouders erbij kunnen zijn. We gaan geen beginnersgroepen starten voor de regels weer veranderen. Dan moeten mensen zonder QR-code hun kinderen bij de deur afgeven en dat vinden we te ver gaan. De kinderen die nu zwemles hebben, zijn al sinds september bezig, die kennen ons inmiddels wel”, legt Annette Hof uit.

De zwemschool krijgt hier en daar wel vragen van ouders, maar de nieuwe regels leiden niet tot discussies aan de badrand of gevallen van kinderen die zich buiten moeten omkleden, heeft Annette Hof gemerkt. Enkele ouders zorgen voor een geldige test als ze hun kind brengen en halen, anderen laten hun kind zelf omkleden of regelen iets met andere ouders. „Je ziet veel dat kinderen in onesies naar het zwembad komen en zichzelf redden. Het gaat allemaal goed. Ik heb wel gezegd dat wij ze niet gaan omkleden, dat gaat ten koste van de lessen.”