Zomerzangavonden in Brug-Es Kerk Dwingeloo

Zomerzangavonden in Brug-Es Kerk Dwingeloo

Zomerzangavonden in Brug-Es Kerk Dwingeloo Foto: Willem Braam

Twee zomers was het in Dwingeloo stiller dan normaal, omdat er vanwege corona niet gezongen mocht worden. In 2022 is alles gelukkig weer als vanouds. In de Brug-Es Kerk worden er zes dinsdagen op een rij Zomerzangavonden georganiseerd. Dit zijn bijeenkomsten waarop uit een lange lijst van bekende en favoriete kerkliederen door de aanwezigen een lied mag worden gekozen om uit volle borst met elkaar te zingen

Al decennia lang komen uit de verre omgeving zangliefhebbers op deze avonden af en zij zullen blij zijn, dat de deuren van de Brug-Es Kerk in Dwingeloo op dinsdag 12 juli voor de eerste keer weer opengaan voor deze traditionele Zomerzang.

Dinsdag 12 juli, de eerste avond, is een Urker avond. Dhr. Jan de Boer praat de liederen aan elkaar. Ronald Knol is organist en er is zang uit Urk. Op 19 juli heeft ds. P. Dekker uit Wierden de leiding. Het orgel wordt bespeeld door Gerco Eggink en er is muzikale medewerking door zanggroep Resin uit Hooghalen. Ds. J. v.d. Berg uit Appingedam is op 26 juli de spreker. Geert Meijer bespeelt het kerkorgel en Zwier v.d. Weerd (zang) en Willem Jan Tinke (panfluit) zorgen voor extra zang en muziek. Op 2 augustus heeft Naomi van Lobenstein uit Kampen de leiding. Ronald Knol is organist en Lieneke van Eijkelenburg gaat zingen. Ds. Mark de Jager uit Dwingeloo heeft op 9 augustus de touwtjes in handen. Geert Meijer bespeelt het kerkorgel. De laatste avond, 16 augustus, heeft ds. A. Priem uit Ermelo de leiding. Ronald Knol (orgel) en Harold Kooij (piano) zorgen voor een muzikale avond.