Zijn naam is Jannes en hij woont straks weer in Emmen

CD-presentatie en fandag Jannes

CD-presentatie en fandag Jannes Artizzl Media / Peter Nefkens

Emmen / Noordscheschut – Zanger Jannes Wolters keert weer terug naar zijn geboortegrond. De in heel Nederland bekende volkszanger gaat weer wonen in Emmen en wel dichtbij het woonwagenkamp in Emmermeer. Daar zag hij in 1973 het levenslicht.

Het management bevestigt desgevraagd het verhaal, maar laat er verder nog niet veel over los. ‘Ik kan alleen maar zeggen dat het in ieder geval niet voor de zomer zal zijn’, vertelt manager Ronald Deuring over het mogelijke tijdstip. Op de vraag of Jannes op of in de omgeving van het kamp komt te wonen, geeft hij tenslotte nog aan dat het de zanger ‘aan de openbare weg’ komt te wonen. Hoogstwaarschijnlijk is dat de Odoornerweg, waar Wolters mogelijk een nieuw huis laat bouwen.

Wolters woont momenteel in Noordscheschut, waar hij werkzaam was in de chaletbouw. De carriere van Jannes komt op gang als familie en vrienden hem op een feestje vragen om te zingen. Dat optreden maakt zoveel indruk dat vader Jopie Wolters (van Jopie’s CD’s in Klazienaveen) het zo regelde dat zijn zoon een eerste singletje kon opnemen. Dat resulteert in 1999 in het plaatje Ben Jij Bij Me. Het succes komt als hij de handen ineen slaat met producer Martin Sterken uit Nieuw-Weerdinge.

De debuutplaat Bella Bianca doet het aardig, maar dat succes verbleekt met de opvolger: Van Casablanca naar Napoli. Dat in 2002 uitgebrachte album betekent de landelijke doorbraak van Jannes, vooral dankzij de megahit Ga Maar weg. Wat volgt is een reeks succesvolle albums en optredens, met als voorlopig hoogtepunt de viering van zijn 15-jarig jubileum in het Gelredome in oktober vorig jaar.