Zeecontainers langs de snelweg: Zo hoog is dus een zonnewand van 6 meter

De zeecontainers langs de A37.

Om te laten zien hoe hoog een zonnewand van 6 meter is, hebben inwoners van het gebied twee zeecontainers op elkaar gezet langs de A37.

Langs deze weg is een zonneroute van 42 kilometer gepland.

Op een traject van 42 kilometer lang tussen Hoogeveen en de Duitse grens worden bermen, op- en afritten en knooppunten vol gelegd met zonnepanelen. In de plannen van Rijkswaterstaat staan twee plekken waar een zonnewand zou kunnen komen: bij Hoogeveen en bij de Emmer woonwijk Parc Sandur. Op deze laatste locatie gaat het om een 6 meter hoge muur van 2 tot 3 kilometer lang, tussen hotel Van der Valk en de Ericasestraat.

De inwoners zijn het hier niet mee eens en zijn een petitie begonnen. Zij vinden een wand een aantasting van het open landschap en pleiten voor een vlakke opstelling, zoals op de rest van de route. De petitie is in een paar dagen tijd ruim zeshonderd keer ondertekend.

VVD: ,Teleurstellend dat de gemeente de 6 meter hoge opstelling niet heeft laten zien’

Meerdere partijen in de gemeenteraad keren zich ondertussen ook af van het zonnewand-plan. De VVD nam onlangs ter plekke een kijkje bij de gestapelde zeecontainers. De liberalen zeggen het een gemiste kans te vinden dat de gemeente Emmen op haar informatiebijeenkomsten niet inzichtelijk heeft gemaakt hoe een 6 meter hoge zonnewand eruit gaat zien.

,,De gemeente heeft bij het gemeentehuis en bij Van der Valk proefopstellingen geplaatst om te laten zien hoe het eruit gaat zien. Teleurstellend was dat op beide locaties de 6 meter hoge opstelling niet te zien was. Wil je de bewoners overtuigen, dan moet je ook de juiste weergave laten zien’’, stelt gemeenteraadslid Marcel Meijer.

Nieuws

menu