Wie wint de Drentse Anjer Prijs en wie de Groene Anjer Prijs? Cultuurfonds Drenthe maakt genomineerden bekend

Vereniging de Hamerlanden uit Kostvlies was vorig jaar de winnaar van de eerste Groene Anjer Prijs. Foto: Marcel Jurian de Jong

Wie wint de Groene Anjerprijs en wie de Drentse Anjer Prijs? Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft voor beide prijzen drie groepen en instellingen genomineerd.

Voor de Drentse Anjerprijs zijn Stichting Beeldenpark De Havixhorst, Stichting Historisch Klazienaveen en Stichting The Bake Shop genomineerd.

Beeldenpark De Havixhorst toont sinds juni 2000 een verzameling beelden in de tuinen van de historische havezate in het Reestdal. Stichting Historisch Klazienaveen is sinds 2016 actief om de geschiedenis van Klazienaveen uit te dragen. Ze houdt historische wandelingen, boottochten en evenementen met een zandtovenaar en geeft publicaties uit waaronder een stickerboek over de dorpsgeschiedenis.

Podium voor talent

Stichting The Bake Shop uit Emmen biedt jongeren een podium om hun talent verder te ontwikkelen en begeleidt hen daarnaast in hun performance en de zakelijke aspecten van optredens. The Bake Shop is verantwoordelijk voor projecten als Drentsch Peil XL, SPY Festival, The Bake Shop Presents!, Popsport Drenthe en Poplab.

Gilde van Vrijwillige Molenaars Drenthe, IVN afdeling Hoogeveen en Stichting werkgroep Florakartering maken kans op de Groene Anjerprijs.

IVN afdeling Hoogeveen is volgens de jury een voorbeeld voor veel afdelingen van IVN. De afdeling Hoogeveen richt zich op de jeugd en heeft veel activiteiten. Gilde van Vrijwillige Molenaars Drenthe zorgt voor de aanwas van nieuwe en jonge molenaars om de toekomst van de molens veilig te stellen en Stichting werkgroep Florakartering levert volgens de jury een geweldige bijdrage aan de kennis over de Drentse flora.

Jetta Klijnsma

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt beide prijzen op 16 september uit.

De winnaar van de Drentse Anjer Prijs wint 5000 euro, beide andere genomineerden een aanmoedigingsprijs van 1000 euro.

De winnaar van de Groene Anjer Prijs wint 3000 euro, de beide andere genomineerden krijgen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro.

Nieuws

menu