Roel Barkhof, een van de grondleggers van RTV Drenthe wordt voorzitter van Huus van de Taol in Beilen

Bestuursvoorzitter van het Huus van de Taol, Emko Dolfing geeft de voorzittershamer door aan Roel Barkhof. Dolfing: ‘An een val op het ies van ‘t winter he’k zo veul klachten over holden, dat mien gezondheid het op dit moment niet toe lat um mij vol in te zetten veur het Huus van de Taol’.

Roel Barkhof van Huus van de Taol.

Roel Barkhof van Huus van de Taol. Foto: Reina De Vries

Dolfing was sinds januari 2019 voorzitter van de streektaalorganisatie. Met Barkhof haalt het Huus van de Taol een ondernemende voorzitter in huis met veel ervaring in Noord-Nederland, die zijn weg in de bestuurlijke wereld goed kent.

Barkhof werkte als journalist bij verschillende kranten in de regio, was verslaggever bij Radio Drenthe en één van de grondleggers van TV Drenthe, waar Barkhof diverse functies bekleed heeft.

Sinds 1998 is Barkhof actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van communicatie, public relations en informatievoorziening bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Barkhof start officieel op 1 januari 2022

Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: ’t Is spietig daw al zo rap of scheid nimmen moet van een betrökken veurzitter as Emko Dolfing. Gelukkig hew in Roel Barkhof een goeie opvolger vunden met veul ervaring in het bedriefsleven en een goed netwark in de politiek’.

Barkhof begint in januari 2022 officieel aan zijn rol als voorzitter, maar zal de komende tijd al wel bijeen aantal activiteiten aanwezig zijn. Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.