Vier gewonden bij conflict op vakantiepark in Gees. Politie gebruikt stroomstootwapen om verdachte op te pakken

Het vakantiepark in Gees. Foto: DVHN/Robert-Erik Lanting

De politie moest zondagnacht een stroomstootwapen gebruiken om een 33-jarige man uit de gemeente Coevorden in te rekenen op een bungalowpark aan De Kamp in Gees. De verdachte had drie mensen verwond in een chalet.

Het ging rond 02.00 uur ’s nachts helemaal mis in een chalet op het vakantiepark. De verdachte hield onder dreiging van een mes een man vast. Op dat moment waren ook twee andere mannen aanwezig in het huisje, allebei verwond door de verdachte. Volgens de politie was er sprake van een ‘dreigende situatie’.

Politie gebruikt stroomstootwapen

Daarom werd gebruik gemaakt van een taser om de 33-jarige man aan te kunnen houden. De verdachte raakte door de stroomstoot buiten kennis. De inzet van het stroomstootwapen wordt door de politie onderzocht, zoals voorgeschreven in de richtlijnen rond het gebruik van de taser.

Twee slachtoffers, mannen van 43 en 29 jaar uit de gemeente Coevorden, werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de verdachte ligt gewond in het ziekenhuis. Zodra zijn behandeling in het ziekenhuis klaar is, wordt hij naar het cellencomplex gebracht voor verhoor.

Twee getuigen werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Emmen. Eén van hen is aansluitend naar het ziekenhuis gestuurd voor behandeling. De politie verricht op dit moment sporenonderzoek in de woning.

Uitvalsbasis voor arbeidsmigranten

Het vakantiepark ligt net buiten Gees en is een uitvalsbasis voor arbeidsmigranten, onder meer uit Polen, Roemenië, Bulgarije en Spanje. De receptie van het vakantiepark, een paar honderd meter verderop aan de Tilweg, was maandagochtend gesloten. De eigenaresse van het park was niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuws

menu