Vernieuwde speelplein in groene hart van Zuidwolde wordt geopend: gebied is volledig heringericht

Een mooie ontmoetingsplaats in Zuidwolde. Foto: Anke Winters

In het groene hart van Zuidwolde vindt zaterdag 2 juli om 14.00 uur de feestelijke opening plaats van het vernieuwde speelplein. De openingshandeling wordt verricht door onderwijswethouder Mark Turksma.

De afgelopen vijf jaar is door buurt- en speeltuinvereniging Het Groene Hart heel hard gewerkt om van het schoolplein een buurtplein te maken. Het vernieuwde plein maakt deel uit van een groot plan van aanpak voor het gehele Groene Hart van Zuidwolde, dat een mooie ontmoetingsplek moet worden voor jong en oud. Nu het speelplein klaar is en door de kinderen al volop wordt gebruikt, is het tijd voor een feestje. „De kinderen zijn er gewoon heel blij mee”, laat penningmeester Roelie Altena van de BSV weten. Zij is tevens facilitair medewerker van IKC Het Groene Hart.

Er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst, zoals een kabelbaan, een pannakooi en een zeskantige schommel. Op 2 juli is er muziek van meester Bert, popcorn, ranja, thee en koffie. Ook worden hapjes verkocht en kan naar hartenlust gesprongen worden op het springkussen en uiteraard worden gespeeld op het buurtplein. De wethouder onthult een bord met hierop gedragsregels, waaronder ‘Wij gaan gezellig met elkaar om’ en ‘Iedereen mag altijd meedoen.’

Nieuws

menu