Vera Vos, oprichtster 'Passie op het Platteland' wint de Vrouw in de Media Award in provincie Drenthe

Vera Vos, Passie op het Platteland. Foto Manon Hessels

Vera Vos, oprichtster van ‘Passie op het Platteland’, heeft de Vrouw in de Media Award 2022 gewonnen. Passie op het Platteland is een project voor en door jongeren op het platteland. Vos zet zich in voor maatschappelijke en culturele projecten. Deze projecten zijn in en rondom Drenthe en ze probeert op een zo creatief mogelijke manier de sociale cohesie te versterken. De vorige Vrouw in de Media Award Drenthe (2021) won boerin Annemiek Koekoek.

Met het uitdelen van de award willen de organisatoren van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen meer zichtbaar te zijn in de media. Een regionale jury beoordeelde de genomineerde vrouwen op aanwezigheid in de regionale-, landelijke- of vakmedia.

Vos was één van de elf genomineerden. Samen met Annemiek Rens en Roelie Lubbers-Hilbrand kreeg zij de meeste stemmen. De jury koos uiteindelijk uit de drie dames unaniem voor Vos. „Ze geeft hen een stem en podium, met respect voor tradities en waarden, waardoor oud en jong de verbinding met elkaar weer weten te vinden”, legt de jury uit. Vera ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Nieuws

menu