Tuinen van de Drentse Hooglanden zijn weer geopend

Tuin van Chris Bruinsma uit Zuidwolde. Aangeleverde foto

De vier Tuinen van de Drentse Hooglanden zijn zondag 7 augustus weer te bezoeken zonder afspraak vooraf van 11.00 tot 17.00 uur. Het is de laatste open dag van het tuinseizoen.

De tuinen verschillen in grootte en diversiteit en kunnen een inspiratie bron zijn voor tuinliefhebbers. De vier eigenaars zijn lid van de Nederlandse Tuinenstichting en stichting Het Tuinpad Op. Ze trekken jaarlijks veel tuingroepen naar Drenthe.
In Zuidwolde is de tuin van Chris Bruinsma te bekijken aan de Ommerweg 54. Het is een tuin omgeven met markante heggenstuctuur met daarbinnen weelderige borders, vijvers met grote plantengroepen, grassen en verrassende doorkijkjes. In Ruinen is het Noamdhuusie te zien, de tuin van Harm en Tina Echten aan de Oosterstraat 24. Het is een romantische cottagetuin met oude vruchtbomen en heemplanten, overal kunst in de tuin en een expositieruimte.
In Elp is Vlijtig Loesje aan de Smalbroekweg 4 open, een landschapstuin omringd door monumentale eiken ,fraaie borders, vijvers en kunst van Loes Barendregt. In Hijken gaat het om de Roos van Hijken aan de Meerweg 9. Kleurrijke tuinen met vaak verrassende combinaties, een oude boomgaard en kunst van de eigenaars.
Voor meer informatie over deze tuinen: www.stichtinghettuinpadop.nl

Nieuws

menu