Traversus en Seb Zukini uit Emmen en Dylamic uit Gasselternijveen doen mee aan Hit the North. 'Verschillende optredens en intensieve begeleiding van artiesten'

Traversus. Foto: Jan Lenting

De progressieve rockband Traversus uit Emmen, hiphopartiest Dylamic uit Gasselternijveen en rockband Seb Zukini uit Emmen doen mee aan Hit the North.

‘Deelnemers aan Hit the North krijgen intensieve begeleiding van professionele artiesten en verschillende optredens aangeboden. Behalve artistieke begeleiding is er aandacht voor de zakelijke kant van het vak popmuzikant. Zo krijgen de deelnemers workshops over promotie, financiën en het belang van netwerken en management’, vertelt Aranka Oosting van Kunst en Cultuur Drenthe.

Livestream

De Hit the North deelnemers zijn op 15 januari tussen 11.50 en 17.00 uur via een livestream op het YouTube kanaal KunstCultuur te zien vanuit de Grote Kerk in Emmen. Daar zullen ook de deelnemers aan het traject van 2021 van zich laten horen.

In Hit the North zetten Eurosonic Noorderslag, Into the Great Wide Open, PopGroningen, Popfabryk en Stichting Kunst & Cultuur zich in voor de talentontwikkeling in Noord-Nederland. Twaalf muzikale acts zijn dit jaar uitgenodigd voor het traject en krijgen naast een coach ook de mogelijkheid om drie weekenden masterclasses te volgen.

Zij volgen die met de deelnemers uit andere provincies om van elkaar te leren en cross-overs te kunnen realiseren. Tijdens deze zogeheten bootcamps is er aandacht voor podiumpresentatie, marketing en management. Tenslotte mogen de deelnemers spelen op Eurosonic 2023. Het doel van Hit the North is een professionele start aan de carrière van de acts te geven.

Nieuws

menu