Toneelvereniging UDI uit Veeningen staat weer op de planken

De spelers en medewerkers van UDI komen met een stuknover een beautysalon. Aangeleverde foto

Na een aantal jaren zonder toneel zijn de spelers van toneelvereniging UDI uit Veeningen er weer helemaal klaar voor. Op 28 januari en 4 februari speelt UDI in het dorpshuis ‘Tante Bella’s beautysalon’.

Zoals traditioneel bij UDI bevat het stuk de nodige dosis humor en uitgesproken typetjes. ‘Tante Bella’s beautysalon’ is geschreven door Henk Roede. Het stuk speelt zich af in een beautysalon, maar helaas is tante Bella overleden. Haar neven Berend Duursma (Jan Zantinge) en Albert Duursma (Martijn Meijer) zijn hier niet erg verdrietig om en hebben besloten de beautysalon ‘even’ over te nemen. Vooral ook met het oog op de verkoop van de salon en de euro’s die dan binnenkomen, zodat de wereldreis naar Diever eindelijk gemaakt kan worden. Dat zij weinig ervaring hebben als schoonheidsspecialist, blijkt al gauw, maar hier heeft de ene klant meer last van dan de andere.

Enthousiaste decorbouwers

Regisseur Brigit van Goor geeft aan dat ze erg tevreden is over hoe de spelers de typetjes weten neer te zetten. Daarnaast gaan haar complimenten vooral ook uit naar de decorbouw; UDI beschikt over een aantal enthousiaste decorbouwers die menig vrij uurtje besteden aan het bouwen van het mooie decor van de beautysalon.

UDI speelt zaterdag 28 januari om 20.00 uur en zaterdag 4 februari om 14.00 en 20.00 uur in ’t Markehuus in Veeningen.

Nieuws

menu