Taart voor ‘egelhelden’

Linda en Eddy de Jong van ‘t Egelhuus krijgen de Taart van de Week. André Weima

Hollandscheveld - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar ‘t Egelhuus in Hollandscheveld. Linda en Eddy de Jong vangen hier al jaren egels op en verzorgen ze tot ze weer sterk genoeg zijn om buiten te overleven.

Het kwam er even op aan of er nog genoeg voer was voor de egels, maar afgelopen weekend kreeg de egelopvang bericht van een voerfabrikant: er komt een pallet ‘nat voer’ naar Hollandscheveld. „We zaten echt even knijp”, vertelt Linda. „We hebben heel wat egels die we moeten voeren. Alle egels die we ongeveer vanaf oktober binnen krijgen, gaan niet meer in winterslaap. Ze hebben niet het goede vetpercentage daarvoor.”

Al met al zitten er nog tientallen in de opvang. Niet alleen bij ’t Egelhuus zelf, ook bij zogeheten uitwenplekken. In overleg mogen die mettertijd weer de wijde wereld intrekken. „Egels worden langzamerhand weer wakker, alhoewel het ’s nachts nog wel koud is. Deze week gaan we ook weer wat dieren uitzetten.”

Voor wat betreft ‘nat voer’ is de egelopvang voorlopig uit de brand. Toch roept Linda op om kattenvoer naar de opvang te brengen. Zeker droge brokjes kunnen ze goed gebruiken.

Nieuws

menu