Stel woont in Maastricht, maar besluit te trouwen in Ruinen. Midden op de Brink

Je woont in Maastricht, bent van plan om te gaan trouwen en kiest er dan voor dat huwelijk midden op de Brink in Ruinen te laten voltrekken. Voor Phedon Nicolaides en Ellen de Groot was het vorig jaar zo klaar als een klontje toen ze een lang weekend in de buurt verbleven. Ruinen moest het worden.

Voor het eerst vond woensdagmiddag een trouwerij plaats midden op de Brink in Ruinen.  Het bruidspaar woont in Maastricht.

Voor het eerst vond woensdagmiddag een trouwerij plaats midden op de Brink in Ruinen. Het bruidspaar woont in Maastricht. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het was niet alleen bijzonder omdat het bruidspaar uit de meest zuidelijke stad van Nederland komt, maar ook omdat het voor het eerst sinds 25 jaar was dat er weer op de Brink in Ruinen werd getrouwd. „En nog wel buiten, dat mocht al die jaren geleden niet”, weet Ina Bulthuis-Leinenga, die als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) het huwelijk voltrok. Destijds gebeurde dat gewoon in het gemeentehuis van Ruinen, waar nu restaurant Het Wapen van Ruinen is gevestigd.

Nieuws

menu