Schrijver Arnon Grunberg heeft bijzonder verjaardagscadeau voor jarige Literatuurclubs Drenthe (en hij komt het hoogstpersoonlijk brengen)

Arnon Grunberg. Foto: Sander Voerman

Een bijzonder cadeau voor de 50e verjaardag van Literatuurclubs Drenthe. Arnon Grunberg heeft speciaal daarvoor een verhaal geschreven: De lezer en zijn gigolo. Hij komt het hoogstpersoonlijk voorlezen tijdens het Leesclubfeest in De Tamboer in Hoogeveen op 11 juni.

Naast Grunberg reizen er meer bekende schrijvers af naar Hoogeveen. Ook Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Hanna Bervoets, Joost Oomen en Nelleke Noordervliet zijn aanwezig. Marga Kool presenteert het feest.

‘Apetrots zijn we’, zegt Joke Rosier, bestuurder van de Literatuurclubs in een persbericht. ‘Wij hebben winnaar van de P.C. Hooftprijs in huis. We hebben hem al drie jaar geleden gevraagd om op te treden op ons jubileumfeest en heel spontaan zei hij toen ja. Door corona hebben we het feest een paar keer moeten uitstellen, maar Grunberg bleef enthousiast. Drie jaar geleden was er nog geen sprake van een P.C. Hooftprijs, nu geeft dat extra cachet.’

‘Titel is spannend genoeg’

Het idee om een speciaal voor de club geschreven verhaal voor te lezen komt uit de koker van Grunberg zelf, zegt Rosier. ‘Wat wil je nog meer als literatuurclub. Een hoogtepunt in onze 50-jarige geschiedenis. Geen idee wat het gaat worden, de titel is spannend genoeg. We laten ons verrassen, het is tenslotte een soort van verjaardagscadeautje.’

De club bestaat uit ongeveer 1500 leden. Al 50 jaar worden boeken gelezen en daarna besproken. Dat gebeurt dus ook op 11 juni, maar dan onder begeleiding van de zes bekende schrijvers die ieder hun favoriete boek daarvoor hebben uitgekozen.

Nieuws

menu