Scholieren uit Drenthe gaan 30 uur non-stop bezig met energievraagstukken tijdens hackaton. 'Studenten laten zich niet tegenhouden door 'dit kan niet''

Veertien teams van van technasium-, vmbo- en mbo-scholen uit Drenthe buigen zich dinsdag en woensdag over energievraagstukken tijdens de hackaton ‘Wij hebben de toekomst’.

Veertien teams van van technasium-, vmbo- en mbo-scholen uit Drenthe buigen zich dinsdag en woensdag over energievraagstukken tijdens de hackaton ‘Wij hebben de toekomst’.

De leerlingen van de scholen starten de komende dagen op hun eigen school met het bedenken van ideeën, tien weken later presenteren ze de ideeën aan een jury op het Provinciehuis in Assen.

Non-stop bezig op school

Tijdens de hackathon gaat elk team, met daarin vier tot zes deelnemers, 30 uur non-stop op school bezig met het uitwerken van een idee.

Wethouder Kirsten Ipema van gemeente Noordenveld vertelt: ‘Het is een goede zaak dat jongeren zich over energievraagstukken buigen. Zij hebben ongetwijfeld een frisse blik en laten zich waarschijnlijk minder tegenhouden door ‘dit kan niet’ of ‘dit werkt niet’. We zijn erg benieuwd naar de ideeën die ontstaan.’

De teams zijn verdeeld over zeven scholen deel aan het project: Dr. Nassau college Quintus in Assen, Dr. Nassau College AA en Hunze in Gieten, CSG Dingstede in Meppel, De Nieuwe Veste in Coevorden, Roelof van Echten College in Hoogeveen, Hondsrug College Emmen, Alfa-College in Hoogeveen en het Drenthe College in Emmen.

De deelnemers kunnen aan het einde van de hackathon een prijs winnen voor het beste idee, het meest creatieve idee en het beste teamwork. De scholenchallenge eindigt 10 weken later, op vrijdag 11 november. De meest kansrijke oplossing in elke provincie ontvangt een startbedrag voor het uitvoeren van hun idee.

Nieuws

menu