Ronald Buld nieuwe streektaalambassadeur voor De Wolden als opvolger van Bertus Mos

Streektaalambassadeur voor De Wolden is nu Ronald Buld. Foto: Huus van de Taol

Ronald Buld is de nieuwe streektaalambassadeur van het Huus van de Taol, de streektaalorganisatie in Drenthe. Buld is de opvolger van Bertus Mos uit Ruinen, die vijftien jaar de ambassadeur was in De Wolden.

Bertus Mos vond dat het tijd werd voor verjonging. Ronald Buld is geen onbekende in de regio. Als beheerder van dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold, maar ook als muzikant. Zo maakte hij deel uit van de band Titt’n, die ooit een landelijke grote hit had met ‘Ben je geil of wil je een koekje’, hij zit nu in de partyband KaramBam.

Jonge honden

In het verleden was Buld ook betrokken bij ‘De Jonge Honden’, een project van het Huus van de Taol. Directeur Renate Snoeijing van het Huus is blij met de nieuwe aanwinst. „Dat Bertus Mos op deze leeftijd stopt, daar hebben we begrip voor. In de creatieve Ronald Buld hebben we een goede opvolger gevonden die heel trots is op zijn streektaal.”

Ronald Buld zorgt met andere vrijwilligers voor de organisatie van streektaalactiviteiten in de gemeente De Wolden. Een van die activiteiten is het voorlezen op basisscholen in de maand maart.

Het Huus van de Taol is de organisatie die de streektaal promoot met als doel om te laten weten waar de gebruikers trots op zijn en die de niet-Drentstaligen bovendien ook gewoon waarderen.

Nieuws

menu