Restaurants haken aan bij vernieuwde Reestdal Foodtour

Een zevengangen diner over ruim 80 kilometer verspreid, dat kan met de Reestdal Foodtour van 16 mei. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Een paar jaar geleden werden Reestdal Foodtours gehouden, waarbij producenten van streekproducten waren betrokken. Op zondag 16 mei vindt een nieuwe editie plaats, maar wel met een andere insteek: restaurants haken namelijk ook aan.

Aanjager is Klara van den Bosch van zuivelboerderij De Waard in Balkbrug. Zij constateerde dat het tijd werd voor een beetje reuring, zoals ze dat zelf noemt, maar dan wel in een andere opzet. „Voor restaurants is er nog maar weinig te doen, zo komen ze weer een beetje in beeld. Voor de deelnemers is het bovendien een mooie ronde door het Reestdal waar ze onderweg bij de deelnemers komen”, laat Van den Bosch weten.

Ze liet zich inspireren door de foodtour in het Vechtdal en was van mening dat het ook in het Reestdal een haalbare kaart was. En dat bleek, want het was geen enkel probleem om deelnemende bedrijven te vinden. „Je gaat eerst in jouw eigen kringetje zoeken en zo breidde het zich uit. Zo hebben we een mooie opbouw in de gerechten kunnen creëren.”

Eten bij zeven locaties

Deze voorjaarsproeverij door het Reestdal bestaat uit een zevengangendiner, van voorgerecht naar nagerecht, langs zeven locaties. De route van ruim 80 kilometer gaat - geheel coronaproof - langs bijzondere locaties in de regio. Deelnemende bedrijven zijn Brasserie De Boerderij in Balkbrug, restaurant Narline in Zuidwolde, Kwekerij Weiland in Zuidwolde, Plattelandsrestaurant Op de Deel in Fort, Restaurant Vos in IJhorst, Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve in Balkbrug, Zuivelboerderij De Waard in Balkbrug, Huberts IJs in Meppel en PP’s Mangerie uit de Wijk.

Starten kan tussen 12.00 en 16.00 uur, laatste verwachte aankomsttijd is 20.00 uur. Er kunnen maximaal 240 deelnemers voorzien worden van eten, het aantal aanmeldingen loopt al aardig richting de 100.

Asperges op het menu

Op elke locatie krijgt de deelnemer een gerechtje aangereikt. De Boerderij heeft een salade op het menu staan, bij Narline krijgen de deelnemers huisgerookte zalm voorgeschoteld, kwekerij Weiland komt met aspergesoep, Op de deel heeft runderribstuk, restaurant Vos schotelt gekarameliseerde asperges met varkensfilet voor, bij De Reestlandhoeve staat een kaasplankje klaar en bij De Waard verzorgt Huberts Meppel samen met De Waard hangop van karnemelk met fruit, een kletskop en asperge-ijs met gezouten karamel.

Nieuws

menu