Rensentheater doet woensdag mee met landelijke actie Kapsalon Theater. Cabaretière Sanne Wallis de Vries speelt naast de kapper op het podium in Emmen

Sanne Wallis de Vries in de voorstelling 'Kom'. Foto: Jaap Reedijk

Het Rensentheater in het Rensenpark in Emmen doet woensdag 19 januari mee aan de landelijke actie Kapsalon Theater. Cabaretière Sanne Wallis de Vries speelt naast de kapper op het podium in Emmen, kondigt ze bij talkshow M. aan.

Kapsalon Theater wordt gehouden om aandacht te vragen voor het feit dat de theaters de deuren nog steeds gesloten moeten blijven de komende weken. Theaters worden daarom omgebouwd tot kapsalons, massagesalons en pedicures.

Vrijdagavond werd bekend dat sportscholen, winkels en kappers wel weer open mogen. Dat stuit Wallis de Vries tegen het verkeerde been. ,,Ze moeten ons niet. We mogen weer als laatste open. Die volle winkelstraten, dat gaat gewoon gebeuren.” Haar suggestie: doe het eens anders om. ,,Eerst wij open en daarna open je de rest.”

Tijdens de knipbeurt op het podium

Ook in het Rensentheater is woensdag een kapper aanwezig en Sanne Wallis de Vries speelt tijdens de knipbeurt op het podium. Meerdere theaters in Nederland doen mee. Ook het Parktheater in Apeldoorn, Orpheus in Apeldoorn en de Kleine Komedie in Amsterdam doen mee.

Wallis de Vries hoopt hiermee te bereiken dat theaters laten zien dat ze zich keurig aan de regels houden en anderhalve meter afstand kunnen. ,,We willen de artiesten laten doen waar ze goed in zijn en theaters laten zijn waar ze voor bedoeld zijn, middels een kleine aanpassing. Er waren geen besmettingen in het theater.”

Of het officieel mag, weet de cabaretière niet. ,,Ik denk dat het mag. Waar je ook als theater voor kan kiezen, is om het overdag te doen. Dan houd je je helemaal aan de regels.”

Nieuws

menu