Reinier Antonides schrijft boek 'Kolenmijn - Zeven verrassende verhalen over een duurzaam bestaan'

De voorzijde van het boek Kolenmijn. Foto: Boekscout

Reinier Antonides (1976) woont in Glimmen en is geboren in Groningen, maar brengt vanwege de liefde veel van zijn vrije tijd door in het Drentse Zuidwolde. Onlangs heeft hij zijn boek ‘Kolenmijn - Zeven verrassende verhalen over een duurzaam bestaan’ uitgegeven.

In ‘Kolenmijn - Zeven verrassende verhalen over een duurzaam bestaan’ wordt de lezer aan de hand van zeven spannende verhalen meegenomen naar het duistere verleden van mijnwerkers en Bokkenrijders. De verhalenbundel, die op 19 november is verschenen en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout, sluit aan op de actualiteit van klimaatverandering én er is een goed doel aan gekoppeld.

Antonides vertelt: „In Kolenmijn ontdekken we een doorgang naar het duistere verleden van mijnwerkers en Bokkenrijders. Ook bouwen we aan een Perpetuum Mobile en we worden meegenomen in een zoektocht naar geluk in Bulgarije. We vinden elkaar daar in het donkere bos en geven ons over aan de wind…’

De zeven spannende verhalen kenmerken zich door onverwachte wendingen en hebben vaak een verrassend slot. Het thema duurzaamheid is de verbindende factor. Het laatste verhaal geeft hoop op een toekomst waarin dit thema geen rol meer speelt.

Goed doel

De helft van de auteursopbrengst gaat naar YuvalokChild. Deze Nederlandse stichting financiert projecten in India, zoals het stimuleren van duurzame landbouwmethoden en het geven van onderwijs en voeding aan sloppenwijkkinderen in Bangalore: www.yuvalokchild.nl.

Reinier Antonides is manager bij de overheid en heeft een adviesbureau op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Zijn passie ligt op het gebied van klimaat, toekomstbestendige ontwikkelingen en het vinden van economisch en maatschappelijk draagvlak daarvoor. Hij heeft een bedrijfseconomische achtergrond met studies Bedrijfseconomie en Master of Business Administration. Kolenmijn is geschreven vanuit zijn liefde voor spannende verhalen én uit zorg en aandacht voor klimaat en natuur.

Nieuws

menu