Provincie Noord-Brabant ontevreden over verkoop Attero

Eigen foto

Wijster - De Provinciale Staten van Noord-Brabant zijn achteraf ontevreden over de manier waarop afvalverwerker Attero is verkocht. Noord-Brabant was de grootste aandeelhouder van Attero.

De procedures worden aangepast om de Provinciale Staten in de toekomst eerder te informeren en te laten meebepalen, is vrijdag 8 september besloten tijdens een debat.

Attero maakte in het verleden deel uit van Essent. Het energiebedrijf is in 2009 voor ruim 8 miljard euro verkocht door provincies en gemeenten.

Het toenmalige Essent Milieu werd destijds nog niet van de hand gedaan. In 2013 werd het afvalbedrijf alsnog verkocht voor 170 miljoen euro. De kopende partij ontving een jar later al een divident van ongeveer 180 miljoen. Later werd Attero te koop gezet, waarbij de verwachtte opbrengst op een miljard euro werd geschat.

In juni concludeerde de Zuidelijke Rekenkamer dat de Provinciale Staten onvoldoende betrokken zijn geweest bij het verkoopproces. De verkoop was doorgedrukt terwijl uitstel vermoedelijk een betere prijs had opgeleverd.

Lees meer in het dossier over Attero .