Overleden Rein en Greetje uit Lutten krijgen komende woensdag bijzonder afscheid. Motorrijders worden opgeroepen om enorme erehaag te vormen bij kerk in Slagharen

Motorrijders Rein en Geesje uit Lutten kwamen om bij een ongeval in Duitsland. Foto: Ferdy Borgman

De overleden motorrijders Rein en Greetje (58) van Oosten uit Lutten krijgen een indrukwekkend afscheid als het aan broer Jannes van Oosten ligt. Motorrijders worden opgeroepen om een enorme erehaag te vormen voorafgaand aan de begrafenis woensdag.

Het stel, trouwe leden van motorclub Roving Spirits uit Slagharen, reed zondag op een motor met zijspan op de rijksweg B243 bij Günzerode, niet ver van het middelgebergte en Nationale Park Harz. Ze werden daar omstreeks 12.30 uur frontaal geramd door de grijze Volkswagen Golf van een man uit Leipzig. De man reed op de linkerrijstrook en botste op de motor met zijspan. Rein en Greetje overleden ter plekke aan hun verwondingen.

Doodgoede jongen

Van Oosten hoopt dat de twee het afscheid krijgen dat ze verdienen. ,,De lichamen zijn nog niet in Nederland. We hopen vandaag of morgen. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Mijn broer was zo’n doodgoede jongen. En zijn vrouw ook. Ze waren altijd voor de motorclub in de weer, ze waren altijd in voor een praatje.”

Voor de begrafenis moet veel geregeld worden, maar in grote lijnen is alles uitgezet. ,,De twee kisten worden op een zijspan gezet en we rijden door het dorp heen, richting hun woonhuis in Lutten”, vertelt Van Oosten. ,,Daar stoppen we even zodat iedereen afscheid kan nemen.”

800 mensen in de kerk

Om 11.00 uur is er een dienst in de kerk van Slagharen. Daar passen 800 mensen in, maar Van Oosten denkt dat er te weinig plek is. ,,Er zijn mensen die de dienst vanaf buiten moeten volgen.”

Van Oosten hoopt alle vrienden te bereiken. ,,Ze hebben zoveel mensen leren kennen door hun motortochten. Dan ben je op vakantie en stop je daar en raak je in gesprek met die en die. Zo ontstaan vriendschappen. In de telefoon van Rein staan heel veel nummers. We hopen dat de telefoon ook zo snel mogelijk vanuit Duitsland deze kant op komt. We hebben nu geen idee wie we wel en geen rouwkaart moeten sturen.”

Nieuws

menu