Oudste kinderen Ruinerwold stappen naar civiele rechter. 'Gerrit Jan van D. is niet onschuldig', zegt hun advocate

Boerderij Ruinerwold. Foto: ANP

De vier oudste kinderen van Ruinerwold stappen naar de civiele rechter, omdat ze vader Gerrit Jan van D. aansprakelijk willen stellen voor onrechtmatige daden. Dat heeft hun advocate Corinne Jeekel woensdagavond verklaard in het tv-programma Op1.

,,Ze willen erkenning over wat er allemaal niet deugt”, zegt Jeekel. ,,Daarom willen ze een andere juridische weg bewandelen en stappen ze naar burgelijke rechter voor een civiele zaak. In hun ogen moet de rechtelijke macht oordelen over wat er is gebeurd.”

De advocate zegt dat vader Gerrit Jan van D. binnenkort een dagvaarding kan verwachten.

Van D. stond eerder voor de rechter in Assen. Hij werd toen ontslagen van rechtsvervolging. Gedragsdeskundigen zeiden dat verdachte Gerrit Jan van D. (68) niet in staat is om een strafproces te begrijpen door zijn medische toestand. Het Openbaar Ministerie ging hierin mee, en zegt dat de man door zijn hersenletsel geen eerlijk proces kan krijgen.

‘Dat deze rechtszaak zo is geëindigd, voelt onaf’

De uitspraak van de rechter op 3 maart kwam zowel voor de vier oudste kinderen als voor Jeekel niet als een verrassing. ,,Ik heb er niet wakker van gelegen. We waren hierop voorbereid. De teleurstelling is groot. Dat deze rechtszaak zo is geëindigd, voelt onaf.”

Nieuws

menu