Oud-profvoetballer Albert van der Haar uit Zuidwolde neemt poeliersbedrijf over en laat daarmee voetbalwereldje grotendeels achter zich. 'Ik moet nog veel leren, maar vind het echt hartstikke leuk'

Oud-profvoetballer Albert van der Haar uit Zuidwolde maakt een enorme carrièreswitch. Hij was zeventien jaar profvoetballer, was ook actief als trainer en als scout en heeft met ingang van dit jaar een nieuw doel in zijn leven. De 46-jarige icoon van PEC Zwolle heeft in zijn woonplaats Zuidwolde poeliersbedrijf Vos-Dragt overgenomen en ziet dat als een geweldige kans om het voetbalwereldje grotendeels achter zich te laten.

Oud-profvoetballer Albert van der Haar op z'n nieuwe werkplek.

Oud-profvoetballer Albert van der Haar op z'n nieuwe werkplek. Foto: André Weima

In de nog kale woonkamer, de familie trekt pas over een week of zes definitief in hun nieuwe woning aan de Hoofdstraat, vertelt de clubicoon van PEC Zwolle dat hij een aantal maanden geleden zelf ook niet geloofd zou hebben dat hij nu eigenaar zou zijn van een poeliersbedrijf. „Dit kwam zomaar ineens tussen de bedrijven door op ons pad. Ik had altijd wel het idee om naast het voetbal nog iets anders te hebben. Dat gevoel werd sterker toen ik het boek PEC Zwolle afgesloten had. Ik was nog wel actief als spelersbegeleider, maar dat stond vanwege alle beperkingen zo goed als stil. Via via hoorde ik dat het bedrijf te koop was. Dan ga je daar eens over nadenken, je gaat kijken, je loopt een maand mee in het bedrijf en op de markt en dan is het tijd om een beslissing te nemen.”

Niet over één nacht ijs

Nieuws

Meest gelezen

menu