Organisatie Ronde van Drenthe past opnieuw route aan

Finish Damesronde 2023 in de Raadhuisstraat. Foto: Andre Weima Fotografie

De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft moeten besluiten ook de keienstroken van de mannenwedstrijd op zondag te schrappen.

Door de sneeuwval van de afgelopen tijd zijn de stroken niet goed begaanbaar voor renners en volgers. Er is een alternatieve route die langs de keien voert. Later werden er meer aanpassingen doorgevoerd. Uiteindelijk wordt er maar twee keer in plaats van vier keer over de VAM gereden en er is nog één van de twee lussen in de finale overgebleven. De finish wordt nog altijd omstreeks 15.15 uur verwacht.

Het is de derde keer dat er aanpassingen zijn in het routeschema. Een hevig ingekorte Drentse 8 van Westenveld werd vrijdag tijdens de wedstrijd geannuleerd. Op zaterdag reden de rensters alleen maar lussen over de Col du VAM voor er richting finishplaats Hoogeveen werd koers gezet.

,,Het zou een gouden jubileumjaar moeten zijn vanwege de zestigste uitgave, maar het heeft eerder een doffe, koperen kleur’’, zegt organisatrice Femmy van Issum. ,,Maar uiteindelijk ben ik blij dat we hebben kunnen rijden.’’

Nieuws

menu