Op de gezonde tour in het ziekenhuis? Fruit en groente is komende week goedkoper in Martini Ziekenhuis Groningen en in WZA Assen

Groente en fruit is komende week goedkoper in verschillende ziekenhuizen. Foto: Pixabay.com

De prijs voor groente en fruit in restaurants in het Martini Ziekenhuis Groningen en in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is deze week tijdelijk 9 procent goedkoper. Dat is de btw die over groente en fruit betaald wordt.

De ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal doen dezelfde actie een week later, van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen biedt later deze maand gratis fruit aan hun medewerkers aan.

‘Die btw zou naar nul moeten’, stelt Yark Huneman, teamleider Restaurant & Voeding van het WZA, in een persbericht. Onlangs is de belasting op energietarieven naar beneden gegaan. ‘Dat is toen snel geregeld, terwijl wij al jaren proberen om de groenten- en fruitbelasting naar beneden te krijgen.’

Gezonde keuze

Met de actie ‘Appels en prei: BTW vrij’ willen de zorgorganisaties gezamenlijk het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl onderstrepen.

Nieuws

menu