Nieuwe editie van ’t Foute Kuierpad in Zuidwolde, nu met twee verschillende routes

Aan verhalen geen gebrek op de begraafplaats van Zuidwolde tijdens het Foute Kuierpad. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar weer een nieuwe versie van ’t Foute Kuierpad in Zuidwolde. Koop Drost, Jacquelien van den Bosch en Evelien Westerbeek hebben de handen weer ineen geslagen en zijn weer op pad geweest om een nieuwe route uit te zetten.

Dit jaar is er een iets andere opzet, want er zijn namelijk twee verschillende wandelingen. De mensen kunnen dus kiezen welke route ze willen lopen of misschien ook wel beide. Op de woensdag is de ‘Steenbergenroute’ en op vrijdags is ‘Zuidwolde-centrum’ aan de beurt.

De Steenbergenroute brengt de wandelaars over de weilanden, boerderijen en oude verhalen over Steenbergen en zijn omgeving. De route Zuidwolde-centrum leidt de wandelaars meer door het dorp en brengt weer veel geschiedenis boven water. De wandelingen worden begeleid door twee gidsen, de groepen bestaan uit maximaal twintig personen. Voor 10 euro krijgen deelnemers tijdens de wandeling een versnapering en aan het eind van de wandeling bij Narline of Den Kaat, op het terras een drankje en bittergarnituur.

De organisatie is nog op zoek naar mensen die als gids willen fungeren. Voor informatie kan men contact opnemen met Jacquelien van den Bosch (Marco Optiek 0528-373575 of Evelien Westerbeek, Colors@Home/Schildersbedrijf Westerbeek 0528-371591)

De wandeldata zijn op woensdag zijn 6, 13, 20 en 27 juli en op 3, 10, 17 en 24 augustus, alsmede op de aansluitende vrijdagen. Opgave kan telefonisch bij Den Kaat 06-47571325.

Nieuws

menu